Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Contrastos en l'ocupació turística a l'Alt Pirineu i Aran

Contrastos en l'ocupació turística a l'Alt Pirineu i Aran

Els hotels més propers a Baqueira-Beret s'aproparan al 85% per Reis En canvi, a les altres zones d'esquí la previsió és del 50% i a la resta d'establiments es queden molt per sota

Hotel El Castell de Ciutat
Hotel El Castell de Ciutat
02/01/2012 12:32

La Federació d'Hostaleria de Lleida calcula que l'ocupació turística durant aquesta primera setmana del 2012 arribarà a la Val d'Aran fins al 85%, gràcies a les bones condicions actuals de Baqueira-Beret, segons ha explicat el president del gremi, Juan Antonio Serrano.

En canvi, d'altres comarques del Pirineu amb pistes d'esquí, com ara el Pallars Sobirà o l'Alta Ribagorça es quedaran al voltant del 50%. A la resta de comarques la previsió és baixa, al voltant d'un 20%, a causa de la crisi.

Pel que fa al cap de setmana de cap d'any les xifres dels hotels han superat una mica les previsions. A la Val d'Aran s'ha superat el 90% d'ocupació i al Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça el 70%.

Pel que fa al turisme rural, el president de la Federació de Lleida, Josep Lluís Farrero, valora el fet que l'ocupació ha estat molt ben repartida pel territori i afronta l'inici d'any amb optimisme. "La neu no va arribar fins al 20 de desembre i moltes reserves s'han fet a última hora", ha dit Serrano.

Mostrar formulari de contacte