Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Convocades les eleccions al Conselh Generau d'Aran, el 24 de maig

Convocades les eleccions al Conselh Generau d'Aran, el 24 de maig

Els consellers s'escullen segons sis circumscripcions, que corresponen als terçons històrics

31/03/2015 18:53

El Govern ha aprovat el decret de convocatòria d'eleccions al Conselh Generau d'Aran per al proper 24 de maig, coincidint amb les eleccions municipals. La Llei del règim especial d'Aran i la Llei orgànica del règim electoral general estableixen que les eleccions per designar els consellers generals d'Aran s'han de fer el mateix dia de les eleccions municipals.

El territori de l'Aran es divideix en sis circumscripcions que corresponen als terçons històrics i que elegiran els tretze membres del Conselh Generau d'Aran. Per cada circumscripció s'elegiran dos membres de Pujòlo, dos per a Arties e Garòs, quatre per Castièro, un per Marcatosa, un per a Lairissa i tres per a Quate Lòcs.

D'acord amb el que disposa la legislació electoral, els consellers generals s'elegiran entre les candidatures que hagin obtingut més d'un 5 per cent del total de vots vàlidament emesos i en aplicació del sistema d'Hondt. El procés electoral a l'Aran es regeix pel mateixos terminis fixats per a les eleccions municipals que se celebraran simultàniament. El Conselh Generau d'Aran es constituirà el primer dia laborable un cop transcorreguts 15 dies naturals de l'acte de proclamació dels membres electes (a comptar de l'endemà de la proclamació).

Mostrar formulari de contacte