Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Convocats els ajuts per rehabilitar i repintar porxos i façanes del centre històric de la Seu d’Urgell i Castellciutat

Convocats els ajuts per rehabilitar i repintar porxos i façanes del centre històric de la Seu d’Urgell i Castellciutat

L'Ajuntament urgellenc destinarà una partida de 35.000 euros a les subvencions, que també inclouen les actuacions fetes durant el 2021
Ajuts per rehabilitar i repintar porxos i façanes
22/09/2022 11:25

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat la convocatòria de les subvencions per a rehabilitar i repintar porxos i façanes d’edificis del carrer Major i del carrer dels Canonges. Els ajuts també inclouen els vials adjacents del centre històric, com el carrer de Sant Josep de Calassanç, el passatge de la Missió, la plaça del Carme, el carrer de la Muralla, el carrer del Pou, el carrer del Carme, el carrer de la Creu, el carrer Estret, el carrer de la Palma, la placeta de Sant Nicolau, el Pati Palau, el carrer de Sant Agustí i el carrer de la Roca, així com tot el nucli de Castellciutat.

Es tracta d'una convocatòria que no només s’adreça a totes les persones físiques o jurídiques que vulguin fer alguna actuació durant aquest any 2022, sinó que també té efectes retroactius i poden ser subvencionables actuacions realitzades durant l’any passat. La partida pressupostària total és de 35.000 euros, 10.000 dels quals estan destinats a les sol·licituds de Castellciutat.

La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Font, ha afirmat que aquesta nova convocatòria "segueix tenint la voluntat de millorar la conservació d’aquests porxos i façanes, i ajudar així a l'embelliment i la millora del municipi".

Presentació de sol·licituds

El termini de presentació per a les sol·licituds d’actuacions a edificis amb porxos del carrer Major i el carrer dels Canonges, així com dels immobles ubicats a Castellciutat, comença dilluns vinent i finalitzarà el 7 d’octubre. Pel que fa a les peticions de millores a la resta d'edificis, l'inici del període de sol·licituds serà el 17 d'octubre i acabarà el 28 d'octubre o quan s'exhaureixi el pressupost previst.

Tal com indiquen les bases, els ajuts s’atorgaran per ordre de presentació de les sol·licituds a l’Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, sempre que s'aporti tota la documentació requerida.

Import i despeses subvencionables

Les subvencions que s’atorguin cobriran un màxim del 60 per cent del pressupost de la rehabilitació i pintura de la façana. L'ajut pot arribar fins al 85 per cent del total del cost de l’actuació si es duu a terme amb industrials de la Seu d’Urgell. L’import màxim de la subvenció serà de 2.000 euros si l’edifici té una única façana, i de 3.000 euros si en té més d’una.

La pintura que es faci servir per repintar haurà de respectar el color o colors determinats a la normativa urbanística municipal.

Mostrar formulari de contacte