Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovat el pressupost del Consell Comarcal de l'Alt Urgell per al 2015

Aprovat el pressupost del Consell Comarcal de l'Alt Urgell per al 2015

L’ens comarcal prioritza les actuacions en matèria d’educació i de l’àmbit social, a més de la prestació de serveis als ajuntaments Els comptes també inclouen programes de desenvolupament empresarial i de generació d’ocupació

Consell Comarcal - Ple 12.2014
Consell Comarcal - Ple 12.2014
26/02/2015 13:08

El pressupost del Consell Comarcal de l’Alt Urgell (CCAU) per a l’any 2015, aprovat pel ple en la seva darrera sessió, és de 5.106.023,62 euros, una xifra que representa un augment del 0,94% respecte al de l’any passat. Els comptes tenen com a objectiu garantir el manteniment dels serveis, tant als ajuntaments com a la ciutadania.

El pressupost del Consell Comarcal fa incidència en les partides destinades a polítiques socials, la reactivació econòmica i el foment de l’ocupació, "malgrat determinats condicionants externs, com ara la limitació de despesa d’acord amb el nou marc normatiu, la forta càrrega financera per l’endarreriment de les transferències provinents d’altres institucions i la gran dependència d’ingressos transferits per la Generalitat", indica el president de l'ens, Jesús Fierro.

Els serveis vinculats al món educatiu, que es concreten en transport i menjador, representen el 24,2% del pressupost de despeses, mentre que l’assistència social primària equival al 13,5% dels comptes. Altres partides rellevants són les corresponents a millora de camins veïnals, la gestió de la depuradora, desenvolupament empresarial i turístic (Viver d’Empreses-CETAP i programes de foment de l’ocupació), així com el servei de secretaria, intervenció i oficina tècnica per als ajuntaments.

Jesús Fierro destaca que “es continuaran prestant els mateixos serveis i de la mateixa qualitat que s’han donat fins ara, tot i la manca de líquid per fer front als pagaments a termini”. Així mateix, el president alturgellenc ha remarcat que la Generalitat està fent veritables esforços per mantenir programes lligats al territori i gestionats pel Consell. Tanmateix, puntualitza que "davant les dificultats econòmiques que té l'administració catalana, serà clau seguir comptant amb el suport d’institucions com la Diputació de Lleida”.

Reducció de l'endeutament

Fierro també ha indicat que "la rigorositat amb què s’està actuant des del punt de vista financer ha permès una reducció constant de l’endeutament del Consell Comarcal, generat principalment per la necessitat de fer front als pagaments d’inversions subvencionades però encara no liquidades". Els darrers quatre anys s'ha passat d’1.218.014 a 557.495 euros, una reducció de més de la meitat.

Pel que fa a recursos humans, el pressupost del 2015 ratifica la tendència a la baixa que des de l’any 2011 experimenta la plantilla estructural (incloent el personal no fix vinculat a programes plurianuals), la qual s’ha reduït un 15% en aquest període, fins a situar-se en 38 treballadors. Paral•lelament, en aquest mateix quadrienni han augmentat de 5 a 22 els efectius vinculats a programes de foment de l’ocupació. El pressupost inclou també el pagament del 24,04% de les pagues extraordinàries pendents de l’any 2012.

Per a més informació podeu consultar el lloc web del CCAU.

Mostrar formulari de contacte