Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Cornellana acull per primera vegada un concert del FeMAP

Cornellana acull per primera vegada un concert del FeMAP

Acord de col·laboració entre la CCMA i el festival per a la difusió dels actes i l'enregistrament de concerts, un dels quals es va poder escoltar aquest diumenge al Seminari de la Seu d'Urgell
Concert del FeMAP a Cornellana (Foto: FeMAP)
12/07/2021 14:13

L'església de Sant Pere de Cornellana (la Vansa i Fórnols) ha acollit per primera vegada aquest dissabte un concert del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), amb l'actuació d'Anaïs Oliveras & Ensemble La Clementina. Divendres la mateixa formació va actuar a l'església de Santa Maria d'Organyà, on va interpretar l'"Stabat Mater" de Boccherini. Pel que fa a la Seu d'Urgell, diumenge el Seminari Conciliar va acollir un concert de Sweet Noyse, que va ser enregistrat per part de Catalunya Música, en el marc d'un acord de col·laboració entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Associació FeMAP.

Els concerts que també s'han gravat i que seran emesos per l’emissora pública i per les plataformes digitals seran “Officium Defunctorum Urgellensis”, de l’Ensemble Brudieu, a la Catedral de la Seu d’Urgell; “Bach de Cambra: Sonates, Suites i Partites”, a càrrec de Sweet Noyse, al Seminari de la Seu d’Urgell; i el “Concerto da Chiesa”, de la Capella Cracoviensis, al Monestir de Santa Maria de Ripoll. A més, l’emissora Catalunya Música, com a membre de la UER i en el marc de la seva funció de foment del patrimoni musical català a nivell internacional, podrà convenir amb l’Associació FeMAP quins dels enregistraments podran ser compartits amb les emissores de ràdio de la UER-EBU amb l’objectiu d’incrementar-ne la difusió.

La 10a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus compta amb la participació de 20 grups i solistes de prestigi després d’un any d’aturada per la pandèmia.

Aposta pel patrimoni local i la natura pirinenca

El Festival de Música Antiga dels Pirineus no només se centra en la música i en apropar els artistes de diversos països d’Europa al Pirineu, sinó que també aposta pel patrimoni local i la natura pirinenca oferint vistes guiades, degustacions o activitats culturals incloses en el preu de l’entrada. Així mateix, el Festival també té una part més social, ja que acosta la música antiga a les persones més vulnerables.

L’Associació FeMAP és una entitat sense ànim de lucre que organitza anualment el Festival de Música Antiga dels Pirineus durant els mesos de juliol i agost amb l’objectiu de fer convergir la música antiga, el patrimoni romànic, l’entorn natural i de convertir-se en un referent del sud d’Europa. Aquest acord s’emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que treballen per fomentar la cultura, l’educació, la creació i la innovació.

Mostrar formulari de contacte