Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Cues al carrer per poder entrar a l'oficina central de BPA després de la seva reobertura

Cues al carrer per poder entrar a l'oficina central de BPA després de la seva reobertura

Desenes de persones s'acosten a l'entitat per demanar explicacions per la limitació en la retirada de diners

16/03/2015 18:54

Desenes de persones s'han aplegat aquest dilluns per fer cua a les portes de l'oficina central de Banca Privada d'Andorra a Escaldes-Engordany i poder-hi entrar a les 15 h, moment en què ha reobert les seves portes després d'haver tancat per sorpresa a les 13 h. Tantes eren les persones que s'han acostat per demanar explicacions al banc que, un cop han entrat de nou els clients, la cua no cabia dins de l'entitat i desenes de persones han hagut d'esperar el seu torn al carrer.

Si bé normalment obre ininterrompudament de 9h a 17h, la seu central de BPA ha tancat durant dues hores les portes a causa del col·lapse. El banc ha limitat a 2.500 euros setmanals la retirada de diners.

Una clienta ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies que feia cua perquè "des d'Internet no em deixa fer res i he vingut a veure els comptes". Tanmateix, ha reconegut que no pensa treure els diners perquè vol donar un "vot de confiança" a l'entitat. "Perquè uns directius hagin fet alguna cosa malament no cal que ho pagui tothom", ha dit.

A les cinc de la tarda, quan l'oficina central de BPA ha tancat portes, encara hi havia clients fent cua a l'interior.

El govern d'Andorra ha aprovat aquest dilluns un decret que faculta els administradors provisionals de BPA -intervingut pel regulador financer andorrà, l'INAF- perquè puguin fixar limitacions a l'operativa de l'entitat. En virtut d'aquest decret, l'INAF ha emès un comunicat en què anuncia que les operacions que tinguin a veure amb retirada de diners, transferències, rebuts i xecs es limiten a un màxim de 2.500 euros setmanals per compte. És per això que molts clients s'han acostat a les oficines del banc per demanar explicacions.

Mostrar formulari de contacte