Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Darrera jornada de portes obertes a Sant Serni de Cabó

Darrera jornada de portes obertes a Sant Serni de Cabó

Aquest dissabte es podrà visitar l'església romànica, on es pot contemplar els Greuges de Guitard Isarn. El text és un dels més antics en català i un reflex de l'època de formació de la llengua, al segle XI
05/08/2015 18:40

Aquest dissabte, 8 d’agost, l’Associació d’Amics de la Vall de Caboet durà a terme la darrera jornada d’enguany de portes obertes, perquè tothom que vulgui pugui contemplar l’església romànica de Sant Serni i delectar-se amb el català arcaic del segle XI, tot intentant llegir el manuscrit dels Greuges de Guitard Isarn, senyor de Caboet.

Des que fa un any es realitzés la conferència sobre la Importància lingüística i històrica dels Greuges, han estat força els interessats que s’han atansat a Cabó per veure de prop la versió facsímil d’aquest document.

Els Greuges són una bona mostra de la llengua catalana del període arcaic ‒una llengua que presenta una expressió propera a l’oralitat, amb nombroses repeticions‒ i de la documentació i les característiques més significatives de la societat feudal. Una de les característiques del document que més atrau als visitants, és la que fa referencia a la toponímia. Els Greuges reflecteixen clarament les seves arrels, atesos el topònims: els noms d'Ares, Boixedera, Caboet i el Pui són encara avui en dia, mil anys després, vigents a la vall.

Mostrar formulari de contacte