Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Demanen confinar els mossos de la comissaria la Seu d’Urgell que han estat en contacte amb agents infectats de COVID-19

Demanen confinar els mossos de la comissaria la Seu d’Urgell que han estat en contacte amb agents infectats de COVID-19

El sindicat SAP-Fepol afirma que hi ha deu casos positius confirmats i que no s'ha realitzat el test a tots els efectius. USPAC reclama el confinament total i exigeix proves a tots els policies

Desinfecció de la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Seu (Foto: Delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran)
Desinfecció de la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Seu (Foto: Delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran)
28/03/2020 16:20

El sindicat policial SAP-Fepol assegura que la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Seu d'Urgell és una de les més afectades per la COVID-19, segons han expressat aquest divendres en un comunicat en el qual han detallat que hi ha deu agents que han donat positiu a les proves. En aquest sentit, al text expliquen que hi ha un nombre "molt elevat" d'efectius confinats a domicili per precaució i que, per contra, n'hi ha una altra part a qui no se'ls ha pres cap mesura preventiva d'aïllament ni se'ls ha practicat el test, tot i que, afegeixen, "han estat en contacte estret amb ells". Per aquest motiu, demanen "minimitzar l'impacte de la propagació" i que, per tant, aquests agents també estiguin confinats.

Des del sindicat alerten que tot i que s'han dut a terme tasques de desinfecció de la comissaria, si no es prenen mesures es podria arribar a un escenari en què, en els pròxims dies, no hi hagin agents "per donar servei a les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya". Així, lamenten desconèixer el criteri que s'ha utilitzat "per no protegir a aquests mossos i mosses que, a l'haver estat en contacte amb els positius, poden ser portadors i desenvolupar la malaltia, actuant com a vectors de contagi", segons han explicat en el comunicat.

A més, conclouen que cal "predicar a l'exemple" i extremar les mesures de precaució, tal com ells mateixos estan traslladant a la ciutadania. Finalment, des de la SAP-Fepol han volgut fer èmfasi en el fet que consideren que són "un dels col·lectius més exposats al risc de contagi" i que "cal actuar amb absoluta responsabilitat i fermesa abans que sigui massa tard".

USPAC reclama confinament immediat i proves a tots els agents

Un altre sindicat policial, USPAC, ha anat més enllà i ha demanat  el “confinament immediat” de la comissaria i que es facin tests a tots els agents de la Regió Policial Pirineu Occidental que han estat en contacte amb els afectats. A més a més, USPAC es mostra preocupada pel fet que les patrulles del Pirineu “es mouen per tota la regió“ i per tant, si un o més d’un dels agents que patrullen estan infectats, poden esdevenir un focus de propagació, en una zona amb un alt percentatge de gent gran.

Aquest sindicat qualifica de “greu crisi” la situació sorgida a la comissaria urgellenca i creuen que si no hi ha més casos detectats entre els agents és perquè no s’han fet prou tests. Per això, demanen que la prova es faci a tota la plantilla de l’edifici. També volen que hi hagi servei de neteja en aquestes dependències a cada torn de treball, de dilluns a diumenge.

Mostrar formulari de contacte