Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Demanen presó per a tres acusats de recollir a Barruera droga procedent de Veneçuela

Demanen presó per a tres acusats de recollir a Barruera droga procedent de Veneçuela

Els implicats són dos homes de nacionalitat colombiana i un veí de Vielha. El paquet, de 4,1 quilos, contenia cocaïna valorada en 140.000 euros i havia passat pels aeroports de Gatwick i el Prat

04/11/2016 19:45

L'Audiència de Lleida jutjarà dimecres vinent, dia 9, tres homes acusats d'un delicte contra la salut pública per haver recollit a Barruera droga presumptament portada des de Veneçuela. Són dos homes de nacionalitat colombiana, ambdós de 52 anys, i un veí de Vielha de 24 anys i nacionalitat espanyola.

El ministeri públic demana vuit anys de presó pels dos primers i sis anys de presó pel tercer, a qui aplica un atenuant ja que pateix una disminució psíquica del 54%, que li fa ser "sensiblement influenciable" per tercers, tal com recull l'escrit al qual ha tingut accés l'ACN. A banda de les penes de presó, la fiscalia demana que s'imposi a cadascun d'ells una multa de 273.128 euros.

Segons la fiscalia, tots tres es van posar d'acord per recollir un paquet procedent de Veneçuela, que contenia 4,1 quilos de cocaïna, amb una puresa del 67%, valorada en 140.000 euros. El paquet, que pesava 31 quilos, va aterrar primer a Londres, després també va esquivar els controls al Prat i finalment va arribar al seu destí final, a Barruera. Els acusats, segons el ministeri fiscal, van recollir el paquet el 24 d'agost de 2015 amb un DNI d'un tercer que, segons la fiscalia, no ha quedat acreditat que participés als fets. Considera que els acusats es van apropiar del document d'identitat d'aquesta tercera persona per fer-se amb la droga sense deixar constància de les seves identitats.

L'acció policial es va iniciar el 3 d'agost de 2015, quan les autoritats del Regne Unit, a través de la Interpol, van avisar les autoritats espanyoles que havien detectat a l'aeroport de Londres-Gatwick un paquet procedent de Veneçuela i amb destinació Barruera, que contenia un tub metàl·lic on sospitaven que hi havia substàncies il·lícites. Al paquet hi figurava el concepte 'Recanvi de màquina per fusta'. Així, els agents van aconseguir una autorització judicial per fer el seguiment del paquet fins al seu destinatari. Els acusats va recollir el paquet en un establiment de Barruera on van arribar en cotxe. A més de comissar el paquet, dins del cotxe els agents van trobar 1.425 euros en metàl·lic.

El ministeri públic considera que la cocaïna estava destinada a la distribució a terceres persones.

Mostrar formulari de contacte