Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Denunciades dues persones a Tremp per caçar ocells il·legalment amb una xarxa japonesa

Denunciades dues persones a Tremp per caçar ocells il·legalment amb una xarxa japonesa

Els agents rurals van sorprendre els furtius després que haguessin fet una captura
13/02/2015 19:34

Els Agents Rurals van denunciar diumenge dues persones que van ser sorpreses caçant ocells il·legalment amb una xarxa japonesa col·locada en un camp de conreu molt a prop de la Torre de Don Fèlix, al municipi de Tremp (Pallars Jussà). Els agents van localitzar la xarxa, d'uns 12 metres de llargada, aparentment invisible i que no mostrava cap captura. Tot i això, el cos va coordinar un dispositiu per enxampar al presumpte furtiu. Al cap d'una hora aproximadament, els agents rurals van observar dues persones que s'acostaven a la xarxa on feia pocs minuts havia quedat atrapat un ocell. En començar a manipular la captura, els agents van sorprendre, identificar i denunciar els furtius.

Un cop els agents rurals van alliberar l'ocell capturat, una femella de verderola (Emberiza citronella) que es trobava en perfecte estat, van registrar el vehicle dels furtius i van comissar tot el material emprat per a la captura d'ocells que hi havia. Cal tenir en compte que la verderola és una espècie protegida dins de la categoria D segons la classificació del Decret legislatiu 2/2008, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de protecció dels animals.

A més, la captura d'ocells amb xarxa japonesa està totalment prohibida en ser un mètode massiu i no selectiu, només autoritzable excepcionalment per a la captura científica. La tinença d'aquestes xarxes també n'és prohibida i la utilització pot constituir un delicte penal i comportar penes de fins a dos anys de presó o multes de vuit a vint-i-quatre mesos.

Mostrar formulari de contacte