Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Denunciat un andorrà per la instal·lació de dues gàbies-parany en un espai natural de Tragó de Noguera

Denunciat un andorrà per la instal·lació de dues gàbies-parany en un espai natural de Tragó de Noguera

La Guàrdia Civil hi va localitzar vives una gallina i una guatlla, que servien com a reclam per a la captura d'animals de fauna salvatge

Un agent del Seprona observa una de les gàbies-parany localitzades en un espai natural de Tragó de Noguera (Foto: Guàrdia Civil)
Un agent del Seprona observa una de les gàbies-parany localitzades en un espai natural de Tragó de Noguera (Foto: Guàrdia Civil)
17/08/2016 17:40

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil ha denunciat un ciutadà resident a Andorra per la col·locació de dues gàbies-parany a Tragó de Noguera, al municipi d'Os de Balaguer (Noguera), en un espai natural inclòs al PEIN Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana. Segons informa el Seprona, les gàbies havien estat col·locades sense autorització amb l'objectiu de capturar animals de fauna salvatge d'una manera no selectiva, utilitzant cimbell viu.

Els agents van localitzar a l'interior del compartiment auxiliar d'una de les gàbies-parany una gallina, i en l'altra una guatlla, ambdues vives. Les aus van ser lliurades al Centre de recuperació de fauna salvatge de Vallcalent de Lleida, mentre les gàbies-parany van ser posades a disposició del Departament d'Agricultura.

Investigació

El Seprona va obrir una investigació al juliol en tenir coneixement de la instal·lació d'una gàbia-parany en un espai natural de Tragó de Noguera. Agents del cos van inspeccionar la zona on van localitzar el giny, de 200x200x50 centímetres, ancorat al terra i construït amb malla metàl·lica, amb una gallina viva al seu interior. Així mateix, en una zona propera van trobar una segona gàbia parany de 35x50x150 centímetres, que contenia en un compartiment auxiliar una guatlla viva.

El Seprona va identificar un ciutadà resident a Andorra com el presumpte autor de la construcció i instal·lació dels paranys, motiu pel qual li va interposar quatre denúncies per infringir la Llei de caça. En concret, se'l denuncia per les irregularitats detectades en el vedat de caça, per la introducció al medi natural d'aus de corral i per la instal·lació de les gàbies-parany metàl·liques sense posseir les preceptives autoritzacions administratives.

Mostrar formulari de contacte