Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Denuncien nous atacs de fauna salvatge al bestiar a Alàs i a Lles

Denuncien nous atacs de fauna salvatge al bestiar a Alàs i a Lles

Dues explotacions de vedella ecològica exposen que les guineus estan matant o malferint exemplars nounats. Els afectats lamenten les traves administratives per evitar o compensar aquests fets
Xerrada d'Unió de Pagesos a la Seu sobre els danys causats per fauna salvatge, el setembre passat
04/01/2018 19:45

Dues explotacions ramaderes de l'Alt Urgell i la Cerdanya han denunciat nous atacs de fauna salvatge al bestiar. Concretament, la finca de vedella ecològica Ca l'Andreu, d'Alàs, i David Parise, de Viliella (Lles de Cerdanya) han coincidit a exposar que els darrers dies han sofert atacs que presumiblement, per les característiques de les ferides, han estat provocats per una o més guineus.

Consultada pel diari Segre, la responsable de Ca l'Andreu ha detallat que l'atacant ha malferit vedells nounats i que, a més a més, no és la primera vegada que pateixen un atac com aquest, ja que al desembre en van tenir un altre. L'explotació alturgellenca lamenta "la manca d'ajuts de l'administració" per protegir els ramats en aquests casos, i recorden que, a banda del cost econòmic, aquestes situacions també afecten l'estat anímic de la resta d'animals, alhora que han de tractar-los per evitar la transmissió de malalties. En la mateixa línia s'ha expressat David Parise, que reclama que el Govern permeti als ramaders caçar les guineus quan s'apropen a les seves granges, ja que actualment se senten totalment indefensos en no poder-hi respondre.

Segons les mateixes informacions, des dels Agents Rurals han aconsellat als afectats que s'adrecin al Departament d'Agricultura per activar protocols que permetin instal·lar gàbies contra les guineus o bé coordinar batudes extraordinàries.

Mostrar formulari de contacte