Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Depana organitza un taller d'aliances sobre la producció agroalimentària ecològica al Pirineu

Depana organitza un taller d'aliances sobre la producció agroalimentària ecològica al Pirineu

30/09/2009 14:05

Aquest divendres, 2 d’octubre, l'entitat ecologista Depana organitza el primer taller d’aliances sobre la producció agroalimentària ecològica al Pirineu, que tindrà lloc a la Sala del Molí de l’Oli de la Pobla de Segur. La iniciativa pretén ser "un espai de trobada i de reflexió compartida a l’entorn de l’activitat agrària ecològica, com una mesura a consolidar i/o impulsar la compatibilitat entre l'activitat agrària i la conservació de la biodiversitat".

Depana també organitzarà un segon taller d'aliances el 30 d'octubre a Bellver de Cerdanya. En el marc d'aquesta nova edició del PirineuFòrum de DEPANA es vol acordar, amb els diferents agents implicats, "aquelles mesures i accions que poden esdevenir determinants per impulsar i consolidar la producció agroalimentària ecològica al Pirineu".

La Jornada de treball de Pobla de Segur s’iniciarà a les dos quarts de deu del matí. L'acte d'inauguració comptarà amb la presència de representants del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, del Departament de Medi Ambient i Habitatge així com de representants de les administracions locals de la zona i de Depana.

Un cop inaugurat el taller es donarà pas a la presentació de l’estudi “Diagnosi de la Producció agroalimentària ecològica (PAE) al Pirineu” a càrrec de membres de DEPANA, per tal de donar a conèixer els resultats de la recerca que ha dut l’entitat ambiental durant el 2009, i que serviran per aportar dades i contingut al posterior Taller d’aliances. Aquest s’enfocarà des d’una perspectiva participativa, perquè els agents, productors i facilitadors de la producció agroalimentària ecològica a la zona intercanviïn impressions sobre quines estructures, contextos i accions poden potenciar la PAE a la zona i quines sinèrgies poden establir-se per aconseguir la seva consolidació.

Per acabar, un cop recollides totes les aportacions, membres de DEPANA durant a terme una posada en comú de les conclusions del taller d’aliances en el plenari final.

Aquesta iniciativa compta amb el suport del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, el Departament de Medi Ambient i Habitatge i l’Obra social “La Caixa. També col·labora l'Ajuntament de la Pobla de Segur.