Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 'Desenterrant el passat' presenta un treball de recerca de Batxillerat sobre festes i tradicions a l'Alt Urgell i el Pirineu

'Desenterrant el passat' presenta un treball de recerca de Batxillerat sobre festes i tradicions a l'Alt Urgell i el Pirineu

Aleix Godinho donarà a conèixer el seu estudi aquest divendres (20.00 h) a l'Arxiu Comarcal. Ahir dimecres, Jacinto Bonales, guanyador de la primera Beca Ciutat d'Urgell, va explicar l'evolució històrica de la propietat de la terra a la comarca
Jacinto Bonales presenta el resultat de la 1a Beca Ciutat d'Urgell, sobre l'evolució de la propietat de la terra
14/10/2021 10:30

El cicle 'Desenterrant el passat', que es duu a terme al llarg d'aquest mes d'octubre, continua amb la seva intensa activitat i el proper acte serà aquest divendres, dia 15, a les 8 del vespre a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell. En aquesta ocasió, el conjunt de conferències també aposta pels estudis impulsats per gent jove i, per això, donarà a conèixer un treball de recerca de 2n de Batxillerat a càrrec del seu autor, l'estudiant Aleix Godinho Benítez, de 17 anys i alumne de l'Institut Joan Brudieu.

L'estudi es titula L’Alt Urgell i el Pirineu, territori de festes i tradicions populars. Godinho presentarà els continguts d'aquest treball, que ha tingut com a tutor el professor Xavier Mauri. L’assistència és oberta a tothom, amb inscripció prèvia a l’enllaç https://agenda.laseu.cat/espaiermengol/.

La nova proposta 'Recerca jove', integrada a 'Desenterrant el passat, planteja la presentació de treballs d’alumnes de segon de batxillerat vinculats amb la branca de les humanitats i centrats en aspectes propis de l’Alt Urgell. L'han impulsat l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, l’Arxiu Comarcal, l’Ajuntament de la Seu, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, en col·laboració amb el Departament de Ciències Socials de l’Institut Joan Brudieu.

El treball de recerca de batxillerat, que forma part del currículum dels alumnes que cursen aquesta etapa de la seva formació, integra un conjunt d’activitats estructurades i orientades a la investigació, amb l’orientació i el seguiment del professorat, per tal de consolidar la seva competència en recerca.

Abans d'aquesta nova activitat, ahir dimecres la Sala de Sant Domènec va acollir la presentació del resultat de la primera Beca Ciutat d'Urgell, que s'ha creat per incentivar la realització de treballs de qualitat sobre la història i el patrimoni locals. El guanyador d'aquesta primera edició, Jacinto Bonales, va explicar la seva recerca sobre l'evolució de la propietat de la terra a l'actual comarca de l'Alt Urgell entre els segles XIV i XIX, amb referències també a com s'estructurava el "mercat de la terra" prèviament, des del segle XII. Bonales és doctor en història per la Universitat de Lleida.