Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Detectat un brot de coronavirus a Oliana

Detectat un brot de coronavirus a Oliana

Han estat diagnosticades, com a asimptomàtiques, 26 persones de la residència del municipi, de les quals 16 són residents i 10 professionals. El Consell Comarcal de l'Alt Urgell fa una crida a reforçar la precaució davant de la constatació que la COVID-19 segueix present a la comarca

Interior de la residència de gent gran d'Oliana (Foto: Caser Residencial)
Interior de la residència de gent gran d'Oliana (Foto: Caser Residencial)
10/07/2020 14:50

Un total de 26 persones han estat diagnosticades amb COVID-19 a la residència de gent gran que hi ha al municipi d'Oliana, segons han informat aquest divendres a RàdioSeu fonts del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. Es tracta de 16 residents i de 10 professionals d'aquest recinte geriàtric.

El Departament de Salut ja havia informat que en només 24 hores s'havia confirmat 22 nous contagis a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, cosa que ha fet que es passés de 493 a 515 positius en el recompte total des de l'inici de la pandèmia. Posteriorment ha transcendit que la causa principal d'aquest increment és el brot detectat a Oliana.

L'alcaldessa del municipi alturgellenc, Carme Lostao, ha detallat que, tot i la preocupació per aquest fet, tots els casos que s'han localitzat fins ara són asimptomàtics i per tant no presenten una evolució greu. Lostao també ha assegurat que la residència d'Oliana segueix de manera estricta tots els protocols de prevenció i que per això s'han pogut detectar aquests casos. Ara s'ha iniciat una anàlisi de la traçabilitat dels contagis per tal d'identificar les persones amb les quals han estat en contacte i, si s'escau, instar-les a fer la quarantena mitjançant l'aïllament a domicili al llarg dels propers dies.

Poc després que transcendís públicament la detecció d'aquest brot, i tot coincidint amb la celebració d'un ple extraordinari, des del Consell Comarcal de l'Alt Urgell han expressat el suport a l'Ajuntament d'Oliana i al centre residencial i s'han ofert a col·laborar per resoldre aquesta situació el més ràpid possible i evitar que el virus es propagui.

En la seva primera intervenció just després de ser investida, la nova presidenta de l'ens alturgellenc, Josefina Lladós, ha lamentat l'aparició d'aquests casos de COVID-19 i ha fet una "crida absoluta a la responsabilitat personal i individual" de tota la població "perquè això no és cap broma i ens l'estem jugant". Lladós ha manifestat que "les recomanacions les podem trobar millors o pitjors i les podem discutir, però és evident que hi hem de fer cas i que potser tothom ens hem relaxat una mica massa, perquè hi havia necessitat de vida social, però ara veiem que no ho podem fer d'una manera tan expansiva".

La nova dirigent comarcal conclou que "el cas d'Oliana demostra que el problema no ha marxat i és greu" i que "encara que som en una comarca de muntanya i que sembli que estem llum dels principals focus, també tenim el problema aquí". Finalment, Lladós ha recordat que és necessari que tothom col·labori en la prevenció, perquè hi ha en joc no només la salut de les persones sinó també l'economia i el funcionament de tota la comarca, basat especialment en petites i mitjanes empreses.

Mostrar formulari de contacte