Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Detectat un brot de coronavirus al Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Detectat un brot de coronavirus al Consell Comarcal de l'Alt Urgell

L'ens farà aquest dimecres un cribratge entre el seu personal. Nou augment del risc de rebrot a la Seu, on torna a superar els 1.100 punts, i de la taxa de reproducció del virus, que és a 1,64
Interior del Consell Comarcal de l'Alt Urgell
10/11/2020 17:55

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha informat aquest dimarts que ha detectat un brot de Covid-19 entre els seus treballadors, malgrat que aquestes darreres setmanes bona part d'ells ja estaven tornant a fer teletreball com a mesura preventiva. Davant d'aquest fet, demà dimecres l'ens comarcal durà a terme un cribratge a una trentena d'empleats de la seu central de la institució, ubicada al passeig Joan Brudieu de la Seu d'Urgell.

De moment, la detecció del brot ja ha comportat la confirmació de 6 casos positius, d'entre un total de 42 treballadors. Paral·lelament, s'ha confinat 7 persones més, algunes d’elles contactes estrets dels positius i altres que són positius externs.

Davant de la situació, aquest dimarts al matí, en una reunió entre presidència, gerència i els representants dels treballadors, s’han pres un seguit de noves decisions per frenar l'expansió del virus. L’edifici quedarà tancat al llarg de tot el matí de dimecres per dur-hi a terme tasques de neteja específica. S’atendrà el públic telefònicament i per correu electrònic. Dijous es reprendrà l’atenció tal com es feia fins ara, donant servei sota cita prèvia i prioritzant l’atenció telemàtica.

També s’ha acordat revisar els torns de teletreball que s’estaven complint les darreres setmanes, per limitar al màxim la interacció entre el personal però garantint alhora el servei a la comarca.

Augment del risc a la Seu i a l'Alt Pirineu

Aquesta notícia coincideix amb un nou augment, aquest dimarts, del risc de rebrot, que a la Seu puja fins als 1.117 punts (210 més que ahir dilluns). La taxa de reproducció del virus se situa a 1,64 (+0,41). A l'ABS de la Seu, ara hi ha 114 casos actius (16 ingressats i 98 aïllats) i 289 contactes directes també confinats.

Al conjunt de l'Alt Urgell, el risc de rebrot és a 843 punts; i la Rho, a 1,39. A la regió de l'Alt Pirineu i Aran, ambdues dades estan respectivament a 630 i a 1,29. A nivell de Catalunya, en canvi, ambdós indicadors han baixat i ara estan a 633 i a 0,90.

El Sant Hospital redueix el nombre d'ingressats pel brot intern

Mentrestant, pel que fa al brot detectat ara fa tres setmanes a la Fundació Sant Hospital (situat a pocs metres del Consell Comarcal), el centre mèdic ha informat que a data d'avui només resten ingressats 4 dels pacients afectats i 4 professionals, asimptomàtics o amb símptomes lleus. Ja hi ha cap professional confinat al seu domicili per ser contacte estret dels contagiats.

Mostrar formulari de contacte