Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Detectat un positiu de COVID-19 al casal d’estiu municipal de la Seu

Detectat un positiu de COVID-19 al casal d’estiu municipal de la Seu

El menor es troba en bon estat i s’ha aïllat la resta del grup en el qual participava, format per 9 infants més i dos monitors. Els altres grups segueixen funcionant amb normalitat

Sant Hospital de la Seu
Sant Hospital de la Seu
28/07/2020 17:25

Un participant del Casal d’Estiu municipal de la Seu d’Urgell ha donat positiu per coronavirus, segons ha informat l’Ajuntament urgellenc aquest dimarts a la tarda. 

Des del consistori han explicat que l’infant es troba en bon estat i que tan bon punt s’ha confirmat el contagi s’ha ordenat l’aïllament a domicili durant 14 dies per a la resta del grup en el qual participava aquests dies, format per 9 menors més i per dos monitors. L’activitat d’aquest grup ha quedat tancada.

Paral·lelament, s’ha iniciat l’estudi dels contactes més directes entre la família de l’alumne encomanat, com també del seu grup de convivència, tot aplicant el protocol d’actuació corresponent. Des de l’Ajuntament s’ha remarcat que la resta de grups del casal municipal segueixen funcionant amb normalitat, tot seguint tant les proves de detecció als participants i monitors com la resta de mesures elementals de prevenció de la COVID-19.

Protocols efectius per aturar transmissions del virus

L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha explicat a l'Informatiu de RàdioSeu que l'infant es va trobar malament aquest dilluns al migdia i automàticament es va activar el protocol previst, es va fer la PCR i a mitja tarda es va confirmar el positiu. Aquestes properes hores es tindran tots els resultats de les anàlisis fetes als familiars i al grup de convivència.

Fàbrega ha fet una crida a la calma i ha volgut ressaltar que si es detecten aquests casos és perquè els protocols funcionen i perquè s'han aplicat en tots els casos i en totes les activitats d'aquests tipus. De fet, el també president de la Fundació Sant Hospital considera molt important que es vagin localitzant aquests contagis perquè normalment, en el cas dels menors, "solen ser molt lleus i podrien passar desapercebuts, perquè en molts casos els pares ni tan sols consultarien el pediatra". Així, hi afegeix, "es tallen cadenes de transmissió i s'evita que persones amb símptomes lleus o bé asimptomàtiques transmetin el virus".

 

Mostrar formulari de contacte