Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Disset dels dinou alcaldes de l’Alt Urgell reclamen tenir veu en el procés de creació de l'Agència de la Natura

Disset dels dinou alcaldes de l’Alt Urgell reclamen tenir veu en el procés de creació de l'Agència de la Natura

Els representants municipals aproven una moció per demanar "ser escoltats" abans que la llei es debati al Parlament
Ras de Conques (Foto: CCAU)
01/06/2020 17:49

Una àmplia majoria dels alcaldes de l’Alt Urgell han subscrit una moció en què reclamen ser escoltats pels grups parlamentaris promotors de la Proposició de Llei de creació de l’Agència de la Natura de Catalunya abans que el text sigui debatut al Parlament. En aquest sentit, demanen que “se’n pugui fer una relectura més pausada i reflexiva amb i des dels municipis i les comarques on l’Agència tindrà més repercussió”. L’acord es va prendre en el darrer Consell d’Alcaldes, celebrat la setmana passada per via telemàtica, amb el vot favorable de 17 dels 19 alcaldes alturgellencs.

En el text aprovat, els batlles lamenten que “pràcticament cap dels ajuntaments de l'Alt Urgell ha tingut coneixement de la tramitació d’aquesta llei ni del seu contingut”. Per aquest motiu, ens els darrers dies, s'ha mantingut reunions amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, el diputat al Parlament Francesc Viaplana i representants de Boscat.

Els alcaldes de l'Alt Urgell consideren que en la tramitació de la proposició de llei “hauria estat desitjable el diàleg directe i la recerca del màxim consens amb el territori, especialment en el cas de comarques com l’Alt Urgell, en què el patrimoni natural hi té una rellevància màxima, tant per la importància del sector primari com des del punt de vista d’atractiu turístic”. I adverteixen: "Amb tota la informació que disposem fins ara creiem que hi ha dubtes o matisos que caldria que en l’articulat de la proposició de llei quedin més clars".

Mostrar formulari de contacte