Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Doctor Music planteja reduir la zona d'acampada i l'aparcament

Doctor Music planteja reduir la zona d'acampada i l'aparcament

Les modificacions permetrien complir els requisits per fer el festival d'Escalarre. L'entitat ecologista Ipcena considera que ''no hi ha temps material'' per fer els canvis, mentre que el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, valora positivament les propostes
Imatge panoràmica de Santa Maria d'Escalarre, al Pallars Sobirà, a l'entorn de la qual es celebrarà el Festival Doctor Music (Foto d'arxiu ACN)
01/03/2019 18:25

Els responsables del Doctor Music Festival 'Rencarnation Editon', que s'ha de celebrar al juliol a Escalarre (Pallars Sobirà), plantegen la reducció de la meitat dels aparcaments i una part de la zona d'acampada per aconseguir el vistiplau de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i fer el festival en els terrenys que estan en part en una zona inundable. Des de l'entitat ecologista Ipcena, Joan Vàzquez, ha assegurat a l'ACN que ''no hi ha temps material'' per fer les modificacions i considera que el festival no s'acabarà celebrant.

Doctor Music preveu contractar noves zones d'aparcament en cotes més altes per alliberar aquelles que estan situades a la zona de flux preferent (ZFP), més properes al riu. En aquest sentit, volen crear aparcaments dissuasius en poblacions que estiguin a 30 o 60 minuts de distància del recinte del festival. A partir d'aquí, l'organització facilitaria un ''transport llançadora'' per portar els assistents fins a l'espai de concerts. Una altra de les mesures que han afegit a les al·legacions a l'ACA és l'eliminació de la zona d'acampada del marge dret del barranc d'Unarre. Són 6 hectàrees que l'organització considera ''difícilment recuperables'' per a cap ús i que també comportarien la pèrdua d'un escenari per a actuacions musicals.

Així mateix, els promotors proposen la creació d'un sistema de predicció meteorològica ''exprés'', que inclou el seguiment de diferents models, amb dades en temps real de fonts catalanes, estatals i franceses. En paral·lel, Doctor Music assegura que ha desenvolupat un sistema de seguiment i control ''in situ'' amb pluviòmetres i sistemes d'aforament en les conques de l'àmbit d'afectació a la zona del festival.

Viabilitat vinculada a l'assistència de 40.000 persones

Tot i el plantejament d'aquestes modificacions, des de Doctor Music es recalca que el festival tal com està plantejat s'hauria de desenvolupar en part en zona inundable i que, per tant, l'única alternativa que poden oferir perquè no es prohibeixi és anul·lar-lo. Així mateix, indiquen que una reducció de l'aforament no és viable si es tenen en compte els costos de producció i el que cobren els artistes. La viabilitat de l'esdeveniment comporta que hi assisteixin com a mínim 40.000 persones.

Segons argumenta l'organització, "l'única zona inundable ocupada per l'acampada presenta una inundabilitat de 10 centímetres, que només podria suposar una evident incomoditat per a les persones si fallessin els sistemes de prevenció i mesura, així com els protocols d'actuació".

Poca definició tècnica, segons Ipcena

El portaveu d'Ipcena, Joan Vàzquez, en relació amb les al·legacions de Doctor Music opina que tenen "poca definició tècnica" i que caldrà fer una nova tramitació per dur a terme l'esdeveniment, per a la qual ''no hi ha temps material''. És per això que ha instat la promotora a què digui si es busca un altre emplaçament per fer el festival o si finalment no l'acabaran fent. Així mateix, Vàzquez ha alertat que en cas que s'autoritzi la proposta musical amb les condicions actuals ''s'incompliria el principi legal'' i per això des d'Ipcena es portaria el cas a la fiscalia.

Valoració positiva de les modificacions per part del Consell Comarcal del Pallars Sobirà

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha valorat positivament les modificacions de Doctor Music pel que fa al projecte del Festival d'Escalarre. Per Isús, "augmentar en mesures de seguretat hauria de permetre que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) acabessin donant l'aval al projecte, ja que es tracta d'un tràmit necessari". Així, Isús veu encertat traslladar les zones d'acampada i d'aparcament fora del recinte del festival i distribuir-les per altres zones del Pallars Sobirà. "Això farà que la repercussió econòmica vagi més enllà de les Valls d'Àneu i se'n beneficiï tot el Sobirà, i inclús les comarques veïnes", ha remarcat.

El nou projecte de festival "ratifica" la decisió de la promotora de tirar endavant amb el Doctor Music, segons subratlla Isús. El president comarcal confia que serà "un projecte d'èxit".

Mostrar formulari de contacte