Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Dos avions de vigilància i atac dels Bombers tenen com a base l'Aeroport Andorra-La Seu d'Urgell

Dos avions de vigilància i atac dels Bombers tenen com a base l'Aeroport Andorra-La Seu d'Urgell

Les aeronaus cobriran la zona del Pirineu a l'hivern, quan el risc d'incendi forestal s'incrementa a les zones de muntanya arran del canvi climàtic

Els dos avions de vigilància i atac que els Bombers tenen a la base de l'aeroport d'Andorra-La Seu (Foto: Departament de Presidència)
Els dos avions de vigilància i atac que els Bombers tenen a la base de l'aeroport d'Andorra-La Seu (Foto: Departament de Presidència)
03/12/2021 17:58

Des de l'1 de desembre i fins a finals de març, dos avions de vigilància i atac (AVA) amfibis tindran la base a l'Aeroport Andorra-La Seu d'Urgell. Les dues aeronaus, amb seu habitual a l'aeroport de Sabadell, s'han desplaçat a l'Alt Urgell per cobrir l'increment del risc d'incendi forestal en aquesta zona a causa de la desestacionalització dels focs a la muntanya arran del canvi climàtic.

Els dos AVA s'han establert al camp de vol alturgellenc, on podran aterrar i enlairar-se durant els mesos d'hivern. A les instal·lacions de l'aeroport també s'hi han instal·lat diversos mòduls per als professionals.

Les noves bases dels AVA dels Bombers de la Generalitat s'activen en el marc del conveni vigent entre el Departament de Polítiques Digitals i Territori i el Departament d'Interior, mitjançant el qual els Bombers utilitzen l'aeroport d'Andorra-la Seu per a l'establiment d'una base permanent del Grup d'Actuacions Especials (GRAE). Al mateix temps, es tracta d'un espai per a diversos mitjans aeris del cos, amb l'objectiu de reforçar la lluita contra els incendis forestals als Pirineus.

Les instal·lacions consoliden l'aeroport com a referent d'operacions vinculades als serveis públics, en la qual s'afegirà en els propers mesos un heliport H24 que donarà servei tot l'any a serveis vinculats a emergències.

Mostrar formulari de contacte