Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Editat un plànol guia sobre la mobilitat al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Editat un plànol guia sobre la mobilitat al Parc Natural de l'Alt Pirineu

El nou document informa del transport públic disponible, els punts on es pot llogar bicicletes o carregar vehicles elèctrics, les àrees d'autocaravanes i els serveis de taxi. També s'hi especifica les limitacions de circulació vigents actualment
Plànol guia sobre la mobilitat al Parc Natural de l'Alt Pirineu
26/08/2021 17:40

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha editat un plànol guia sobre "mobilitat sostenible" a tota l'àrea que forma part de l'espai protegit, que consta de més de 80.000 hectàrees i en bona part és àrea de muntanya. Segons els seus responsables, l'objectiu de la nova publicació és "millorar la informació disponible pels visitants que per diverses raons no poden accedir-hi a peu" i també "afavorir l’ús del transport públic i els desplaçaments de baix impacte ambiental" sempre que sigui possible.

Entre d'altres informacions, la guia inclou les parades de transport públic més properes al Parc, els pobles on es poden llogar bicicletes BTT i bicis elèctriques, els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, les àrees per a autocaravanes o els contactes dels serveis de taxi locals.

El plànol també informa sobre les limitacions de circulació en pistes forestals que s'han implantat darrerament d'acord amb els ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades (EMD) que són propietàries de les forests comunals. Algunes d’aquestes pistes tenen l’accés als visitants tancat durant tot l’any; i d’altres, només durant l’hivern. Per facilitar la planificació dels trajectes amb vehicle 4x4, en aquest nou plànol guia, les pistes apareixen tot seguint un codi de colors segons el tipus de regulació. Amb l’objectiu de difondre i afavorir el compliment de la normativa vigent, també s’hi ha inclòs les normes bàsiques de circulació motoritzada al medi natural.

Finalment, en aquest nou document s’hi explica la regulació de la muntanya d’Àreu i el sistema de reserva d’aparcament per accedir a la Pica d'Estats entre l'1 d'agost i el 12 de setembre, que s'ha iniciat aquest estiu mateix, a més de la informació sobre l’accés a la muntanya de propietat particular de Lladorre i el servei d’excursions amb vehicle 4x4.

Mostrar formulari de contacte