Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una sèrie del 71198, la grossa de Nadal, venuda al Pirineu

Una sèrie del 71198, la grossa de Nadal, venuda al Pirineu

El número s'ha adquirit a Sort, des d'on també s'ha despatxat alguns dècims del segon premi (51244) i de dos cinquens (58808 i 00580). Al Pont de Suert també s'ha venut un altre cinquè (22253)
L'administració de La Bruixa d'Or, tancada (Foto: ACN)
22/12/2017 13:15

La Grossa de Nadal ha estat enguany per al número 71198, del qual una sèrie s'ha venut a l'administració La Bruixa d'Or de Sort, que per tant ha repartit 4 milions d'euros amb aquest premi. De les 170 sèries d'aquest número, 130 s'han venut a Vilalba (Galícia) i 32 més a Màlaga. També s'ha venut una sèrie al Pirineu aragonès, a Jaca.

La Bruixa d'Or, que amb la venda per internet ha esdevingut el principal punt de venda de l'Estat, no ha obert aquest divendres el seu local de Sort per primera vegada des del 2003 i el seu propietari, Xavier Gabriel, ha optat per seguir la jornada des de Navarra, on ha traslladat la seva seu social. A banda de la sèrie de la grossa, la resta de premis destacats que ha repartit enguany són alguns dècims del segon premi (51244, també venut a Barcelona, Badalona i Tarragona) i una sèrie de dos cinquens (00580, també repartit a Barcelona, i 58.808, despatxat també a Salou). El premi en aquest cas és de 6.000 euros al dècim.

D'altra banda, l'administració de loteries del Pont de Suert ha venut dècims d'un altre cinquè, el 22253, que també s'ha repartit a Lleida.

Descens de vendes per la intervenció de l'Estat

De fet, enguany la venda de loteria de Nadal, tant a Sort com al conjunt de Catalunya, ha estat marcada per la situació política, segons han reconegut els mateixos venedors. La intervenció de l'Estat espanyol contra Catalunya ha fet que molts particulars i entitats catalanes optessin per deixar de comprar dècims de loteries estatals, cosa que s'ha traduït en un descens de vendes i, de retruc, un augment de demanda de la Grossa de Cap d'Any. A Barcelona, segons ha informat l'ACN, la coneguda administració El Gato Negro ha notat una davallada al voltant del 10%, però en ciutats com Tarragona, Reus, Vic o Mollerussa els venedors asseguren que la caiguda ha estat del 30% i fins i tot del 50%.

En el cas de La Bruixa d'Or, a més a més, s'hi suma la mala relació que manté des de fa temps Xavier Gabriel tant amb l'ajuntament com amb els veïns de Sort. Alhora, les seves crítiques reiterades a l'independentisme i la decisió de traslladar les seves seus fiscal i social, a Madrid i Navarra, han eixamplat aquesta polèmica i li han comportat també una pèrdua de vendes al conjunt de Catalunya, malgrat que actualment bona part de les butlletes ja les ven a la resta de l'Estat i a l'estranger.

En aquest sentit, i tot seguint la tendència dels darrers anys, els premis de la Grossa de Nadal són cada vegada menys concentrats en un sol lloc i més repartits en desenes d'administracions, pel fet que ha augmentat la venda de dècims a través de màquina o bé directament per internet.

Mostrar formulari de contacte