Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Casal Cívic de la Seu d'Urgell organitza noves activitats pel segon semestre del curs 2022-2023

El Casal Cívic de la Seu d'Urgell organitza noves activitats pel segon semestre del curs 2022-2023

El programa inclou temàtiques com esmorzars saludables, gestió de l'estrès, gimnàstica suau, pilates i relaxament del cos i la ment, a més d'un curs per aprendre a ballar sardanes

Casal Cívic i Comunitari de la Seu d'Urgell
Casal Cívic i Comunitari de la Seu d'Urgell
29/12/2022 11:35

El Casal Cívic i Comunitari de la Seu d'Urgell organitza noves activitats per al segon semestre del curs 2022-2023, entre gener i juny. El programa engloba més d'una desena de cursos formatius o socials en diferents àmbits i horaris, sempre a la tarda.

En l'apartat de salut i qualitat de vida, s'ofereix cursos sobre esmorzars i berenars saludables (27 de febrer, 17.30 h), gestió de l'estrès (13 de març, 18.00 h), com gestionar el dol (20 i 27 de març, 17.30 h) i com interpretar correctament les etiquetes dels aliments (6 de març, 17.30 h).

Quant a tradicions i arrelament, entre el 17 d'abril i el 26 de juny es durà a terme un curs per aprendre a ballar sardanes. Es farà cada dilluns a la tarda (18.00-19.00 h). En activitats físiques, la novetat és la 'Gimnàstica Suau' per posar-se en forma des d'una cadira. Està programat de l'1 de març al 26 d'abril, els dimecres a les 7 del vespre. També hi haurà sessions de relaxament del cos i la ment (els dimarts, del 7 de febrer al 30 de maig), pilates i correcció postural (els dimecres, de l'1 de febrer al 31 de maig), gimnàstica hipopressiva per reforçar el sòl pelvià (els dijous, del 2 de febrer al 5 de maig), i 'streaching'  per guanyar elasticitat i alliberar tensions (els divendres, del 3 de febrer al 26 de maig). Per a aquests altres quatre cursos, en tots els casos l'horari serà de les 5 a les 6 de la tarda.

A més a més, el CCC de la Seu segueix oferint la cessió d'espai per a entitats locals que necessitin fer reunions o activitats de petit format, juntament amb un espai familiar per a intercanvi d'experiències amb nadons i la seva Sala Polivalent per fer vida social, conversar, jugar a jocs de taula o llegir diaris.

El Casal Cívic i Comunitari de La Seu d’Urgell, adscrit a la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials, es va inaugurar l’any 2015. És un espai públic obert a tothom: infants, joves, grans i entitats. Permet participar en diferents activitats com són tallers, conferències o exposicions. Amb tot plegat, es vol contribuir a fomentar la vida social i les aficions, ampliar coneixements i formar part d’un projecte col·lectiu, tot fomentant el desenvolupament personal, el civisme i el teixit associatiu. El seu horari habitual és de dilluns a divendres, de les 9 del matí a les 2 del migdia i de les 4 de la tarda a les 9 del vespre.

L'Oficina d'Afers Socials i Famílies

El local també acull l'Oficina d’Afers Socials i Famílies (OASF), que apropa els serveis i recursos del Departaments de Drets Socials i de l’Administració de la Generalitat de Catalunya a la ciutadania, tot informant i orientant sobre totes les prestacions existents en aquest àmbit. L'oficina, alhora, informa sobre recursos adreçats a famílies, joves, dones, gent gran, associacions o voluntariat, que són competència del Departament o de la Generalitat de Catalunya. S'hi tramiten prestacions econòmiques per a famílies amb infants, persones amb discapacitat, pensions no contributives, complement de la pensió no contributiva, necessitats bàsiques, despeses de la llar, reconeixement del grau de discapacitat, reconeixement del grau de dependència, títol de família nombrosa i monoparental, renda garantida de ciutadania per a persones no activables i complement de pensions estatals.

D'altra banda, aquest servei disposa d’un registre administratiu de documentació, on es poden presentar sol·licituds d’acord amb el que preveu la Llei de procediment administratiu de les administracions públiques. L'atenció és amb cita prèvia obligatòria (https://gen.cat/citaprevia o telèfon 900 400 012) i el seu horari és de les 9 del matí a les 2 del migdia, de dilluns a divendres.

Mostrar formulari de contacte