Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Centre Educatiu La Valira acollirà estudiants de secundària el curs 2015-2016

El Centre Educatiu La Valira acollirà estudiants de secundària el curs 2015-2016

Irene Rigau ha inaugurat oficialment les noves instal·lacions, que s'han estrenat amb un centenar d'alumnes d'infantil i primària La consellera ha agraït el consens assolit entre professorat, AMPA i institucions per definir l'escola

Escola La Valira - Inauguració
Escola La Valira - Inauguració
13/02/2015 18:18

El centre educatiu La Valira començarà a rebre alumnes de secundària el curs 2015-2016. Les famílies podran escollir entre aquest centre o bé l'Institut Joan Brudieu a la propera fase de preinscripció. Ho ha explicat la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, que aquest divendres a la tarda ha inaugurat oficialment les noves instal·lacions ubicades a l'Horta del Valira.

Irene Rigau ha elogiat el consens que ha fet possible la construcció d'aquest edifici, en el qual la Generalitat ha invertit 3,7 milions d'euros en un context poc favorabler a la creació de noves infraestructures. La consellera ha agraït la predisposició que hi ha hagut entre pares i mares d'alumnes, mestres i l'Ajuntament de la Seu per fer possible el centre.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha matisat que els pares d'alumnes podran escollir en quin edifici volen que estudiïn secundària els seus fills, si bé les famílies de l'escola La Valira tindran preferència per seguir al mateix centre. Sí que es prioritzarà que els alumnes de la resta de la comarca vagin a un mateix centre de secundària, per facilitar el transport escolar.

La Valira estrenarà l'oferta de secundària amb dues línies de 30 alumnes, molts d'ells ja formats a Primària en el mateix indret, segons ha detallat el cap territorial d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés.

La directora de l'escola, Queralt Perera, ha expressat la satisfacció de tota la comunitat educativa per haver pogut estrenar aquest curs les noves instal·lacions. Una reivindicació que s'havia mantingut des que el col·legi es va posar en marxa a l'emplaçament inicial, a tocar de l'avinguda del Salòria.

La inauguració ha coincidit amb la celebració de Carnaval en aquesta i a la resta d'escoles de la Seu. Així, els alumnes han rebut la consellera Rigau disfressats de diferents instruments i han protagonitzat la cloenda amb una actuació musical.

L’edifici ocupa una superfície total de 7.000 metres quadrats. L’escola actualment participa en projectes educatius com ara Escola Verda, projecte Biblioteca Escolar i el Pla d’Innovació de llengües estrangeres. La Valira té aquest curs una matrícula de 106 alumnes d’educació infantil i primària.

Mostrar formulari de contacte