Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Circuit Fer de curses de muntanya es consolida en la seva tercera edició

El Circuit Fer de curses de muntanya es consolida en la seva tercera edició

Més de 700 corredors han participat en les proves de Noves de Segre, Organyà, Aristot i Estana L'any que ve s'incorporarà al circuit la VerticalArp, a l'estació de Tuixent-La Vansa, i una cursa a Ossera
Circuit Fer 2011
27/09/2011 17:59

El Circuit Fer de curses de muntanya, que va néixer l’any 2009 amb la unió de 4 proves que es fan a la zona de l’Alt Urgell, s'ha consolidat en la seva tercera edició. Enguany, els pobles que han participat en l'organització han estat Noves de Segre, Organyà, Aristot i Estana.

El balanç de participants del 2011 és de 700 corredors, dels quals 30 han pres part en totes les proves d’aquesta edició. D'altra banda, si s'afegeixen les curses infantils i caminades populars del circuit, la xifra total de participació s’enfila fins a les 1.000 persones, en què s'inclouen des d’aficionats que s’inicien en aquest món fins a l’elit de la modalitat.

La majoria dels participants del Circuit Fer 2011 han estat de la zona de l’Alt Urgell, Andorra i la Cerdanya, però també s'hi han inscrit corredors d'altres zones de Catalunya, el sud de França i Espanya.

Nova incorporació al circuit

Per a l’edició 2012 es preveu que el número de proves augmenti fins a 6. Com a novetat important cal destacar que s’incorporarà la VerticalArp. Aquesta cursa, amb un recorregut de 5 quilòmetres, guanya els 1.000 metres de desnivell que hi ha entre Sorribes i el Refugi de l’Arp, a l’estació d’esquí nòrdic de Tuixent–La Vansa. D'altra banda, s'espera que l'Arruix de Santa Fe d'Organyà incorpori canvis en la modalitat de cursa. L'any que ve tornarà també la prova d'Ossera.

Des del seus inicis, l’acceptació d’aquestes curses per part de corredors i agents involucrats ha estat molt positiva. L'organització de les proves contribueix a la recuperació d’antics senders i ajuda a la difusió d’aquest esport en una zona de muntanya amb característiques excel•lents per a la seva pràctica.

L’edició 2011 del Circuit s’ha dut a terme gràcies al suport del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Salomon, Corsetània i altres col•laboracions públiques i privades a cada prova. Tota la informació del Circuit Fer es pot trobar a la pàgina web www.circuitfer.cat

Mostrar formulari de contacte