Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El col.legi Pau Claris promou el consum de fruita entre els escolars

El col.legi Pau Claris promou el consum de fruita entre els escolars

Un cop a la setmana distribueix per esmorzar peces de fruita de forma gratuïta La iniciativa està finançada per la Unió Europea i coordinada per la Generalitat de Catalunya
Escoles - Promoció fruita
23/02/2010 12:27

El col.legi Pau Claris de la Seu d’Urgell participa des del mes de gener i fins al mes de juny en el Pla de Consum de fruita a les escoles finançat per la Unió Europea i coordinat per la Generalitat de Catalunya. La iniciativa consisteix en distribuir de forma gratuïta fruita de temporada als escolars de cicle inicial i mitjà de primària (de 6 a 10 anys) per tal de millorar els seus hàbits alimentaris.

El Pla, en el qual hi participa el departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, el departament de Salut i el d’Educació, incideix en aquesta franja d’edat ja que es considera que és una etapa evolutiva en què els nois i noies es mostren molt receptius. Així, “se’ls vol fer copsar els beneficis d’una bona dieta”, comenta la directora del centre, Lourdes Porta.

Al col.legi Pau Claris s’ha fet coincidir el lliurament de les peces de fruita per esmorzar amb el dia setmanal en què ja es promocionava aquest consum. També s’ha ampliat el repartiment als alumnes de 10 a 12 anys. De moment, les caixes de fruita es guarden i se’n fa la distribució un cop a la setmana. “Això és possible perquè es tracta de pomes, peres o taronges, que no es fan malbé. Més endavant, un cop arribi el temps de les cireres o les maduixes, el sistema potser variarà i el lliurament s’haurà de fer més ràpid”, comenta Porta.

El professorat del centre s’encarrega que els més petits es mengin la fruita que es reparteix i fan el control dels més grans. Malgrat tot, la directora del centre escolar explica que “la resposta dels alumnes està essent molt bona, ja que ja estaven habituats a consumir fruita un cop a la setmana al centre després de la designació com a Escola Verda”.

Per últim, la campanya compta amb la col.laboració dels pares, als quals se’ls informa de la iniciativa a través d’un tríptic en què s’aconsella disminuir el consum de llaminadores, begudes refrescants, brioxeria i videojocs, i fomentar la ingesta de fruites i verdures, fruita seca i llegums, beure més aigua i dur a terme jocs actius.

Mostrar formulari de contacte