Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Compost de l'Urgellet esdevé marca registrada de fertilitzants

El Compost de l'Urgellet esdevé marca registrada de fertilitzants

El producte ha estat desenvolupat per la Mancomunitat d'Escombraries gràcies a la recollida selectiva de les restes orgàniques. L'ens públic n'és el productor, envasador i distribuïdor
Compost de l'Urgellet (Mancomunitat d'Escombraries)
02/02/2022 12:05

El Compost de l'Urgellet ja és des d'ara una marca registrada de fertilitzants. La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet ha comunicat que aquest començament d'any s'han completat els tràmits per tal d'obtenir el reconeixement oficial d'aquest producte, que ha estat desenvolupat per l'òrgan supramunicipal, mitjançant l'aprofitament de la recollida selectiva de restes orgàniques i gràcies a la col·laboració de tots els veïns i veïnes de l'Alt Urgell que fan correctament aquesta selecció dels residus a nivell domèstic.

A la seva pàgina web, la Mancomunitat ha publicat tots els detalls tècnics que permeten tenir registrat el compost propi de la comarca. Així, entre d'altres aspectes, s'hi detalla que entre un 70% i un 80% prové de la matèria orgànica obtinguda amb la recollida selectiva, mentre que el 10-20% restant és fracció vegetal. El resultat s'obté mitjançant un procés de compostatge, per fermentació aeròbica, i es presenta en pols i a granel, amb una densitat d'entre 0,40 i 0,65 kg/l. La MEU, ubicada a l'avinguda del Valira de la Seu d'Urgell, exerceix alhora com a productor, envasador i distribuïdor.

Recomanacions d'ús

En el registre també s'hi especifica les recomanacions per a als usuaris a l'hora de manipular el compost, com ara conrear prèviament la terra on s'aplicarà, incorporar el producte en les dosis recomanades, barrejar-lo amb la terra i regar després de fer-hi l'aportació. Per evitar recontaminacions amb llavors de males herbes, s'aconsella conservar el material en un lloc fresc i sec i cobrir-lo. També cal mantenir-lo lluny d'aliments, begudes i pinsos i fora de l'abast dels menors.

Mostrar formulari de contacte