Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El concurs literari transfronterer WhatsApp Relats premia 10 treballs de 9 centres de secundària de l'Alt Pirineu, Aran i Andorra

El concurs literari transfronterer WhatsApp Relats premia 10 treballs de 9 centres de secundària de l'Alt Pirineu, Aran i Andorra

Els guanyadors han estat Paula Tafalla (Institut Hug Roger III de Sort), Daniel González (La Salle La Seu) i Georgia Hardwick (Comte de Foix d'Andorra la Vella). En total, s'han presentat 875 històries amb un màxim de 100 paraules

Concurs WhatsApp Relats
Concurs WhatsApp Relats
06/05/2022 10:50

El jurat de la sisena edició del concurs literari WhatsApp Relats ha premiat 10 dels 875 treballs presentats per alumnes de 4t d’ESO i nivells equivalents de l’Alt Pirineu, Aran i Andorra. Es tracta d’una activitat cultural transfronterera que té com a objectiu incentivar la creació literària dels joves estudiants a través d’eines d’un ús tan habitual com són el telèfon mòbil i l’aplicació de missatgeria instantània més popular del món.

El primer premi ha estat per a Paula Tafalla Requena, de l’Institut Hug Roger III de Sort. El segon premi se l'ha endut Daniel González Casals, del Col·legi La Salle de la Seu d’Urgell, i el tercer l’ha obtingut Georgia Hardwick, del Lycée Comte de Foix d’Andorra la Vella. Han quedat finalistes Aitana Colobrans Sanjuan (Col·legi Mare Janer de Santa Coloma), Fidel Garcia Rodríguez (INS Pere Borrell de Puigcerdà), Ada Ortega Esquiva (INS Morelló d’Esterri d’Àneu), Liam Pijuan Palau (Escola Andorrana de Segona Ensenyança de Santa Coloma), Nerea Prol (INS Pere Borrell de Puigcerdà), Pol Rivero Rechi (Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Ordino) i Lara Rodríguez (INS d’Aran de Vielha).

Els actes de lliurament dels guardons es faran els pròxims dies als mateixos centres dels alumnes premiats. El primer premi consisteix en una tauleta tàctil, el segon en un rellotge intel·ligent (smartwatch) i el tercer en una motxilla d’estudiant. Cadascun dels altres set finalistes rebrà un joc d’auriculars sense fils. A més a més, cada centre dels alumnes que han obtingut els tres primers premis rebrà un lot de llibres.

Alta participació

Enguany han participat en el concurs literari WhatsApp Relats 20 centres dels diversos territoris. El concurs es va celebrar el passat 13 de gener a les pròpies aules dels centres participants. L’alumnat va disposar d’una hora per escriure un micro-relat d’un màxim de 100 paraules, en català on en aranès, a partir d’un enunciat que van conèixer en aquell mateix moment. Enguany el tema ha estat "Vaig cridar al cel i la muntanya va respondre". Un cop rebuts els treballs, es va anar desenvolupant el procés de selecció prèvia, realitzat per tècnics pedagògics, fins arribar a un centenar de treballs que van passar a la consideració del jurat, format per escriptors, ensenyants, bibliotecaris i tècnics de joventut, el qual ha escollit 10 finalistes i, entre aquests, un primer, un segon i un tercer premi. Tot aquest procés deliberatiu s’ha portat a terme sense conèixer la identitat dels autors ni tampoc el centre al qual pertanyen.

El concurs és impulsat i organitzat per l’Associació Llibre del Pirineu, el Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya, el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i compta amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

Mostrar formulari de contacte