Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Conselh Generau d'Aran cataloga com a BCIL l'església de Sant Pèir de Bausèn

El Conselh Generau d'Aran cataloga com a BCIL l'església de Sant Pèir de Bausèn

Amb l'aprovació al ple també queden protegits d'altres elements del poble com el cementiri civil de Teresa i la capella de Santa Anna

Sant Pèir ad Víncula de Bausen (Torisme Val d'Aran)
Sant Pèir ad Víncula de Bausen (Torisme Val d'Aran)
21/09/2020 17:20

El Ple del Conselh Generau d’Aran ha aprovat la declaració com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) de tota una sèrie d'elements del poble de Bausen, pels seus valors històrics, arquitectònics i artístics. Concretament, han quedat protegits l'església parroquial de Sant Pèir i el seu cementiri, la capella de Sant Ròc, el cementiri civil de Teresa i la capella de Santa Anna. En la sessió celebrada divendres passat, la declaració va tirar endavant amb els vots a favor de l'equip de govern d'UA i l'abstenció del grup de Convergència Democràtica Aranesa (CdA).

La iniciativa va partir de les associacions culturals Es Sarnalhèrs i Lanaranesa de Bausen, que van presentar la petició al Conselh Generau el desembre de 2019. La petició va ser valorada en la comissió de patrimoni on, per unanimitat, es va estimar quins eren els elements que reunien les característiques per ser considerats BCIL, excloent alguns que ja comptaven amb la consideració, com és el cas dels safareigs, o bé perquè no tenien entitat suficient.

El síndic d'Aran, Paco Boya, ha afirmat a l'ACN que aquesta ha estat una petició dels veïns de Bausen que veuen "molt interessant perquè tots aquests elements, que per ells mateixos tenen un gran valor patrimonial, mereixen ser protegits i cal evitar que es malmetin”. Amb aquesta catalogació, existeix l'obligació per part de les administracions d'invertir recursos per a la seva preservació.

Mostrar formulari de contacte