Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Conselh Generau d'Aran qüestiona la continuació del tancament perimetral de Catalunya

El Conselh Generau d'Aran qüestiona la continuació del tancament perimetral de Catalunya

Tot i reconèixer que cal prioritzar la salut, Maria Vergés creu que el pla de reobertura d'activitats no s'ha consensuat ni té en compte "l'especificitat" aranesa. L'ens admet que les limitacions de mobilitat vigents afecten l'economia de la vall

Reunió del Conselh Generau d'Aran amb el sector turístic de la vall (Foto: CGA)
Reunió del Conselh Generau d'Aran amb el sector turístic de la vall (Foto: CGA)
17/11/2020 20:15

El Conselh Generau d'Aran ha reclamat aquest dimarts a la Generalitat "coordinació i consens" en la reobertura d'activitats, sobretot pensant en l'inici de la temporada d'hivern. La síndica d'Aran, Maria Vergés, considera que el Govern no ha tingut en compte la seva opinió a l'hora de redactar l'esborrany del pla d'obertura progressiva de l'activitat arran de la pandèmia de la Covid-19, perquè creu que no s'hi contemple "l'especificitat del territori aranès" quan "no preveu l'aixecament de la restricció de mobilitat per entrar i sortir de Catalunya".

La síndica, acompanyada pels consellers locals d'Economia i Turisme i de Promoció Econòmica, Juan Antonio Serrano i Josep Canut, s'ha reunit aquest dimarts amb el president del Gremi d'Hostaleria de la Val d'Aran i el director gerent de Baqueira Beret per valorar l'esborrany del pla d'obertura progressiva. Vergés considera que hi ha hagut "manca d'interlocució" amb el Govern en aquest assumpte i que "el govern aranès no ha estat tingut en compte a l'hora de valorar l'impacte de les mesures que es proposen en aquest esborrany".

Vergés ha reconegut que "la prioritat ha de ser la sanitat", però ha expressat preocupació "perquè el pla elaborat per la Generalitat no preveu l'aixecament de la restricció d'entrada i sortida de Catalunya en cap dels quatre trams d'obertura previstos". Si es confirma aquesta aquesta decisió, creu que "afectaria molt negativament l'economia de la Val d'Aran" perquè, segons reconeix, "en la seva majoria, es basa en el sector turístic i de serveis", que "porta temps adequant els seus negocis a l'actual situació epidemiològica".

El Conselh Generau d'Aran va constituir una taula de treball amb el sector, formada per representants de l'hostaleria i Baqueira Beret, que ha estat treballant els darrers mesos per coordinar tots els protocols i accions necessàries entre els àmbits sanitari i turístic i econòmic.

Mostrar formulari de contacte