Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal de l’Alt Urgell contractarà 18 persones dins del programa Treball i Formació

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell contractarà 18 persones dins del programa Treball i Formació

Les tasques que faran són de manteniment de camins i senders i de digitalització de documentació pública a l'Arxiu Comarcal

Arranjament del camí de Llirt (Foto: CCAU)
Arranjament del camí de Llirt (Foto: CCAU)
17/01/2018 13:50

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell inicia una nova edició del programa Treball i Formació, promogut i finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), amb la contractació de 18 persones que fins ara estaven a l’atur. Una part dels contractats realitzarà tasques de desbrossament i manteniment de camins i senders, mentre que un altre grup es dedicarà a la digitalització de documents a l’Arxiu Comarcal i un tercer estarà destinat al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP). Una de les persones contractades serà el coordinador del programa. Totes les tasques emmarcades en aquest programa han de tenir finalitat d’utilitat pública i interès social.

El programa posa especial èmfasi en la formació de les persones contractades, raó per la qual es preveu que, un cop hagin finalitzat el contracte, totes les persones que hagin participat en el programa hauran adquirit uns coneixements i una experiència que els podran ser molt útils en el futur dins del mercat de treball.

El grup que treballarà en la recuperació i el manteniment de camins antics i històrics estarà format per 10 persones, 7 de les quals tindran un contracte de 6 mesos de durada, mentre que les altres 3 seran contractades per 12 mesos. Els operaris s’organitzaran en brigades i treballaran arreu de la comarca en el desbrossament de vegetació, la regularització de la plataforma del camins i petites actuacions puntuals d’obra de passos d’aigua, passeres, baranes, reconstrucció de murs de pedra seca, repàs de la senyalització existent i marques de seguiment de pintura.

En la digitalització de documentació de l’Arxiu Comarcal hi treballaran 5 persones, 4 de les quals amb un contracte de 6 mesos i l’altra amb un contracte de 12 mesos. Les seves tasques s’estructuraran en tres fases: identificació, codificació i indexació de la documentació seleccionada; digitalització amb escàners i càmeres digitals; i, finalment, tractament de retocs, transformació de formats i altres aplicacions.

Pel que fa al CETAP, se seleccionaran dues persones, que treballaran durant 12 mesos en tasques pròpies de la societat de la informació i la comunicació i de suport a l’organització de les activitats que es desenvolupen al centre, especialment en l’àmbit de l’alfabetització digital i el suport a la digitalització de documentació pública.

Bon balanç dels programes de treball i formació

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ve desenvolupant programes de treball i formació des de l’any 2013, amb uns excel·lents resultats. Tal com posa de manifest el president del Consell, Jesús Fierro, “la finalitat principal d’aquest projecte és combatre l’atur, construint els escenaris adequats per crear ocupació i facilitar el creixement econòmic mitjançant el disseny i la implementació de mesures que cobreixin les necessitats de les empreses i de les persones en situació d'atur; és a dir, les persones amb especials dificultats d'integració en el mercat de treball”.

La selecció de les persones es fa a través de l’oficina del SOC a la Seu d’Urgell, des d’on es deriven les persones que compleixen els requisits per accedir al programa.

Mostrar formulari de contacte