Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell de la Cerdanya impulsa el Banc de Memòria de dones de la comarca

El Consell de la Cerdanya impulsa el Banc de Memòria de dones de la comarca

L'objectiu és recollir el testimoni vital d'una veïna de cada municipi per reflectir-hi el caràcter local i transmetre'l a les noves generacions. El projecte s'ha presentat tot coincidint amb el Dia de la Dona del Món Rural
Dia Internacional de la Dona del Món Rural (Foto: Associació Agroalimentària de Cerdanya)
15/10/2020 17:50

El Consell Comarcal de la Cerdanya ha celebrat aquest dijous el Dia de la Dona del Món Rural amb la presentació d’un important projecte que es posarà en marxa aquesta tardor: el Banc de Memòria. La proposta s'ha presentat al migdia mitjançant els perfils de l'ens comarcal a xarxes socials com YouTube, Facebook, Instagram i Twitter, com també al web institucional (www.cerdanya.cat). No s'ha fet presentació presencial a causa de les actuals mesures de prevenció del coronavirus.

El Banc de Memòria es presenta com "un projecte transversal que suposarà la posada en valor de les dones i de la seva vida viscuda". Neix amb el suport de l’Institut Català de les Dones, l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida, l'Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Girona.

El projecte té com a base entrevistar, registrar i difondre el testimoni de dones de Cerdanya. És un projecte transversal perquè vol donar rellevància a l’experiència de vida de les dones i recuperar "un patrimoni immaterial que està desapareixent, preservant-lo així per a generacions futures a l’Arxiu Comarcal de Cerdanya". Es vol "que la seva experiència esdevingui exemple per a les nenes i joves cerdanes; que la seva veu sigui la que expliqui, als locals i visitants, l’essència de viure a Cerdanya".

Per tirar endavant aquest projecte es compta amb el suport de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya. S'ha demanat també la complicitat dels ajuntaments de la comarca, com a "millors coneixedors de quina dona és qui els pot representar". Inicialment el pressupost del projecte, que assumeix el Consell Comarcal, permet entrevistar disset dones, una de cada municipi cerdà, crear la base de dades o banc de memòria i, alhora, establir els elements de difusió i comunicació visuals i auditius que es col·locaran a cada municipi. L’objectiu és "donar veu a les nostres dones en una ruta de la memòria", conclouen.

Mostrar formulari de contacte