Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal del Pallars Jussà aprova un pressupost de 14,4 milions d'euros per al 2023

El Consell Comarcal del Pallars Jussà aprova un pressupost de 14,4 milions d'euros per al 2023

La despesa social representa el 30% del total i les inversions inclouen la compra de dos camions elèctrics per a la recollida d'escombraries, el manteniment d'accessos a pobles i millores a les deixalleries
Ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà
29/12/2022 10:55

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat ja el seu pressupost 2023, que ascendeix a 14,4 milions d’euros. En aquests comptes destaquen les partides relacionades amb despesa social, que suposen prop d’un 30% del total, i les destinades a inversions, que sumen 3,4 milions (el 23% del total).

El President del Consell Comarcal, Josep M. Mullol, s’ha reafirmat en "la voluntat de l’ens de continuar millorant els serveis i assumint-ne de nous per a la ciutadania de la comarca". Els darrers 11 anys, el Pallars Jussà ha gestionat fins a 6 operacions amb fons europeus i la darrera finalitza aquest 2023. Paral·lelament, l’arribada dels Fons Next Generation permetrà fer actuacions directament des dels Ajuntaments, per la qual cosa en aquest cas el Consell tan sols hi farà una funció de suport tècnic als municipis en la seva gestió.

Tot i així, l'ens comarcal pallarès també gestiona directament fons Next Generation que han permès per exemple crear l'Oficina Rural Acelera Pyme, que dóna servei presencial a quatre comarques pirinenques i té com a objectiu acompanyar en la digitalització dels diferents sectors econòmics. A més a més, per tal de reforçar el foment del teixit empresarial i lluitar contra el despoblament, s’impulsa una segona acció amb l’Ajuntament de Tremp i Pallars Actiu. Amb aquest fons també es finança la compra de dos camions elèctrics, una mesura que servirà per millorar la sostenibilitat del servei de recollida de residus.

D’altra banda,  gràcies a una subvenció  de l’Agència de Residus de Catalunya, es duran a terme millores a les deixalleries de la Pobla de Segur, Tremp i Isona i s’adquirirà una segona deixalleria mòbil per afavorir el reciclatge, en poder cobrir més nuclis i incrementar les freqüències.

El capítol d’inversions inclou una partida de 800.000€ destinada a actuacions de manteniment de carreteres de titularitat municipal que donen accés a nuclis de població. Finalment, el pressupost preveu també una important dotació econòmica per a la gestió de serveis que presta el Consell Comarcal, com el de transport i menjadors escolars, serveis socials i d’atenció a les persones, la gestió del servei de recollida i tractament de residus, els serveis tècnics i d’atenció als ajuntaments o els de dinamització econòmica, programes formatius per a l’ocupació i les oficines comarcals de joventut, turisme i el centre de visitants del Geoparc, entre d'altres.

Mostrar formulari de contacte