Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell d'Alcaldes de l'Alt Urgell se suma a la Declaració del Segre

El Consell d'Alcaldes de l'Alt Urgell se suma a la Declaració del Segre

El document demana al Govern català que escolti i tingui l’opinió del territori abans de tirar endavant qualsevol projecte de transvasament

Consell d'Alcaldes - Sequera
Consell d'Alcaldes - Sequera
02/04/2008 11:32

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell ha subscrit aquest dimarts la Declaració del Segre, el document que van consensuar tots els alcaldes de les capitals de comarca de la demarcació de Lleida, els presidents dels consells comarcals i tots els representants dels partits polítics a la Diputació de Lleida. La declaració demana al Govern català que escolti i tingui en compte l'opinió dels representants del territori abans de tirar endavant qualsevol projecte de transvasament.

El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, va justificar el suport a la Declaració del Segre, explicant que 'el principi de solidaritat hi ha de ser però no de qualsevol manera'. Així mateix, Fierro va apuntar, en relació a possibles compensacions per l’aigua, que ‘el departament ha perdut la credibilitat’, i va afegir que 'no es pot posar preu a la solidaritat'.

El president del consell comarcal de l'Alt Urgell espera que el govern català descarti finalment el projecte de transvasament, i no va negar la possibilitat de 'sortir al carrer per defensar el territori'.

El debat entre els alcaldes va girar sobre la necessitat de les inversions negades històricament al territori pirinenc i a les desigualtats en la consideració de les necessitats a Barcelona i als Pirineus.

El ple extraordinari va servir, per últim, per exposar les dades tècniques de l'estudi encarregat per la Diputació de Lleida a la Universitat de Lleida. Segons va explicar el diputat a Lleida, Antoni Capdevila, el Segre actualment està lluny dels 9 metres cúbics per segon de mitjana d'anys anteriors. El cabdal mig del Segre durant el 2007 ha estat de 2,7 metres cúbics per segon. Segons les dades del departament de Medi Ambient el transvasament seria de 1,5 metres cúbics per segon de mitjana durant un any, acumulant 47 hectòmetres cúbics, la meitat de l’aigua que hi ha actualment al pantà d'Oliana. El consell d'alcaldes ha remarcat que el transvasament és inviable per manca d'aigua fet que fa que el Segre sigui un sistema ecològic feble.

Mostrar formulari de contacte