Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell de l’Alt Urgell aprova els convenis de promoció de la igualtat i contra la violència de gènere

El Consell de l’Alt Urgell aprova els convenis de promoció de la igualtat i contra la violència de gènere

L'última sessió de l'any a l'ens comarcal també ha pres acords relatius al transport a la demanda, el programa Temps de Cures i les EDAR d'Organyà i Montferrer

Ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell (Foto: CCAU)
Ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell (Foto: CCAU)
22/12/2022 18:55

El ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha aprovat aquest dijous diversos convenis en l’àmbit de l’atenció i els serveis a les persones. Entre aquests, destaca el que signarà amb l’Institut Català de les Dones (ICD) per a l’impuls del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) per a la realització de polítiques d’igualtat de gènere. El conveni abasta dels anys 2022 al 2025, amb una aportació total de 353.979,80 euros, distribuïda de la manera següent: 58.996,64 per a cadascuna de les anualitats 2022 i 2023 i 117.993,26 euros per a cadascun dels exercicis 2024 i 2025. Aquest finançament servirà per al manteniment d’un equip de professionals d’atenció directa.

En el mateix àmbit, el Consell ha aprovat igualment el conveni amb els ajuntaments de la comarca per a l’execució de les mesures del Pacte d’Estat contra la violència de gènere. L’acord estableix que els 35.377 euros corresponents a la suma que percebran els 19 ajuntaments de la comarca seran gestionats per l'ens comarcal, per poder desplegar una sèrie d’iniciatives que abasten tot el territori. Entre aquestes accions s’hi inclou la campanya 'També és cosa meva. Per un Alt Urgell lliure de violències masclistes', a més del disseny i la implementació d’una estratègia de comunicació i gestió de xarxes socials de l’àrea de Polítiques d’Igualtat i diverses formacions a les aules de primària i secundària dels centres educatius.

D'altres convenis aprovats en el ple de desembre del Consell Comarcal corresponen a la prestació del servei de transport a la demanda, al programa Temps de Cures, a l’assistència jurídica amb els ajuntaments i a les estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR) d’Organyà i Montferrer. A nivell intern, s’ha acordat la incoació de l’expedient de modificació de la relació de llocs de treball per tal d’ajustar-la a la convocatòria del pla d’estabilització.

En l'apartat cultural, el Consell Comarcal ha aprovat la declaració com a bé cultural d’interès local (BCIL) de l’antic priorat de Santa Maria de Costoja.

Mostrar formulari de contacte