Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell de l'Alt Urgell se suma a la petició de millores a la C-14 a Tres Ponts

El Consell de l'Alt Urgell se suma a la petició de millores a la C-14 a Tres Ponts

L'ens comarcal aprova una moció que reclama al Govern mesures urgents de seguretat i prioritzar la construcció d'un túnel L'últim ple de l'any també ha acordat prorrogar els pressupostos actuals fins que no s'aprovin els del 2015
Consell Comarcal - Ple 12.2014
18/12/2014 18:01

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell se suma a la petició de millores a la carretera C-14 al tram de Tres Ponts. L'últim ple de l'any ha aprovat per unanimitat una moció en què es demana al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat mesures urgents per garantir la seguretat a la via actual, com també que al primer trimestre del 2015 s'enllesteixi el projecte constructiu del túnel de Tres Ponts.

El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, ha mostrat el suport de la corporació a la demanda de veïns i conductors. Fierro considera que la zona del congost de Tres Ponts suposa un perill atesos els despreniments de roques que hi ha de manera periòdica. Per això, la moció considera imprescindible la instal·lació de xarxes de seguretat.

Els grups del PSC-PM i del PP han donat suport a la moció, però han lamentat que no sigui més concreta pel que fa als terminis per construir el túnel. La portaveu socialista, Dolors Vidal, ha demanat que el Govern adquireixi un compromís real amb aquesta obra malgrat les limitacions econòmiques actuals. En la mateixa línia, el conseller popular Pere Millàs considera que el Consell ha de pressionar més el Govern perquè aquest projecte sigui de màxima prioritat al Pirineu.

El ple del Consell també ha aprovat per unanimitat prorrogar els pressupostos del 2014 durant el començament d'aquest any vinent, tan sols amb algunes modificacions puntuals. Els pressupostos del 2015 és previst que s'aprovin durant el mes de febrer.

Adscripció dels consorcis

En la sessió d'aquest dijous s'ha tirat endavant d'altres punts, molts d'ells de tràmit, com ara l'adscripció de diversos consorcis comarcals o supracomarcals, per tal d'adaptar-se a la nova Llei Local i poder seguir funcionant. Així, els consorcis AUGEMA, Alt Urgell XXI, Gal Alt Urgell-Cerdanya i CAPAU passen a estar oficialment adscrits al Consell Comarcal mateix, mentre que el Segre-Rialb estarà vinculat a la Diputació de Lleida. Amb l'ens provincial també s'ha acordat un conveni d'encàrrec de serveis d'assistència tècnica, referent al registre d'entrada i sortida.

D'altra banda, s'ha aprovat un conveni per cedir un equip de mesura d'emissions radioelèctriques per garantir la seguretat en aquest àmbit a la comarca i prevenir els riscos de les antenes per a la salut. Finalment, el president del Consell ha comunicat el recent inici de nous programes de Renda Mínima i de Joves per l'Ocupació.

L'ultim ple de l'any ha finalitzat amb la tradicional trobada de consellers, alcaldes, treballadors i col·laboradors del Consell Comarcal per celebrar les festes de Nadal.

Mostrar formulari de contacte