Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Municipal d'Infants de la Seu celebra la primera comissió del curs

El Consell Municipal d'Infants de la Seu celebra la primera comissió del curs

El la reunió s'ha exposat la propera creació d'un nou skate park i els treballs entorn de la convivència Cinemes Guiu anuncia la creació d'un Dia de l'Espectador infantil

Consell Municipal d'Infants 2015
Consell Municipal d'Infants 2015
14/01/2015 16:31

Aquest dimecres al matñi ha tingut lloc a l'escola La Valira la primera comissió de treball del Consell Municipal d'Infants de la Seu d'Urgell. En aquesta jornada de treball, la regidora d'Infància i Joventut de l'Ajuntament, Meritxell Planes, ha fet un resum de les propostes que van presentar els alumnes en la sessió plenària per marcar els temes que s'aniran treballant en el que resta de curs.

Planes també ha explicat quines són les propostes que ja s'estan fent actualment, com són la creació de l'skate park, per a l'obertura del qual s'organitzarà una trobada juvenil. També s'ha parlat del projecte de camins escolars i de la continuïtat de l'aportació de propostes al programa infantil de la Festa Major.

El tema vertebrador que s'ha triat per treballar aquest curs és la convivència, com a continuació del tema del curs passat, que va ser el civisme. Els infants han anat proposant diverses accions que afavoreixen o no la convivència, com ara tenir en compte els altres quan es juga al parc, deixar passar la gent gran, anar amb cura quan se circula en bicicleta o bé no llençar closques de les pipes a terra.

Trobada amb Montse Guiu

La comissió de treball ha comptat amb la presència de Montse Guiu, propietària de Cinemes Guiu, que ha anunciat que instaurarà properament un dia de l'espectador infantil. Aquesta era una petició formulada pel Consell Municipal d'Infants durant el curs passat amb l'objectiu que els nens i nenes de la ciutat puguin gaudir, un dia a la setmana, d'una entrada al cinema més econòmica, tal i com ja es fa per al públic adult.

Aquest dia infantil serà els divendres a la tarda i l'entrada costarà 4 euros. A més a més, el dia que s'estreni aquesta nova oferta, els membres del Consell Municipal d'Infants participaran en les diferents tasques que realitza el personal de la sala, com ara acomodadors, taquilla, venda de crispetes i sala de màquines.

Meritxell Planes fa una “bona valoració” d'aquestes comissions de treball, que s'aprofiten per fer venir tècnics i professionals per tractar temes que són interès pels infants i alhora poder aconseguir un intercanvi més directe. La regidora destaca la dinàmica portada a terme entre els infants i el responsable de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, per tractar el civisme i la convivència, o amb la propietària de Cinemes Guiu per escoltar les propostes dels més menuts.

Aquestes comissions de treball s'aniran celebrant de manera itinerant en els diversos centres educatius de la Seu.

Mostrar formulari de contacte