Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El conseller de Governació, Jordi Ausàs, presenta el nou Feder 2007-2013 a l'Alt Pirineu

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, presenta el nou Feder 2007-2013 a l'Alt Pirineu

17/10/2008 12:01

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presentat els objectius i la metodologia de les convocatòries del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), avui divendres, 17 d’octubre, a la Pobla de Segur (Pallars Jussà). Durant la presentació, el conseller ha estat acompanyat del director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, i el coordinador dels Serveis Territorials a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Maria Ardanuy. A l’acte també ha assistit el delegat del Govern català, Víctor Orrit.

Durant la seva intervenció, Ausàs ha explicat que “el nou programa Feder enguany presenta canvis substancials respecte de les convocatòries anteriors pel que fa a la gestió, els objectius i els beneficiaris”. I ha remarcat que “l’objectiu de la presentació és que els ens locals que tinguin projectes susceptibles de ser finançats ho facin amb garanties d’èxit”.

El conseller Jordi Ausàs també ha defensat que el món local sigui partícip en la gestió dels fons Feder, i ha manifestat que “garantir que els ajuntaments gestionin un part d’aquests recursos, independentment del nombre d’habitants que tinguin, és potenciar l’equilibri territorial, sobretot en els territoris menys afavorits”. Alhora, també ha destacat la signatura dels quatre convenis amb les diputacions per cogestionar l’eix 1 del Feder, referent a la innovació, el desenvolupament empresarial i l’economia del coneixement, i ha qualificat la signatura d’aquests convenis de ”fet innovador que respon a la voluntat d’acostar al màxim les convocatòries d’aquest eix a les realitats territorials”.

Obres subvencionades a l’Alt Pirineu i Aran

Pel que fa a la darrera convocatòria Feder 2000-2006, el Departament de Governació i Administracions Públiques va destinar 10.626.265 milions d’euros a l’Alt Pirineu i Aran. La construcció del Cinyell Verd a la Seu d’Urgell, el centre d’interpretació del romànic a Erill, la Vall a la Vall de Boí, el centre d’interpretació i itinerari del parc de visualització de flora i fauna del Conselh Generau d’Aran, el desplegament d’infraestructures de telecomunicacions del Consell Comarcal de l’Alt Urgell o la recuperació del patrimoni artístic del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, són, entre d’altres, algunes de les obres que s’han dut a terme al territori amb fons Feder.

El Departament de Governació i Administracions Públiques gestiona, des de la Direcció General d’Administració Local, una part del fons Feder de Catalunya. El pressupost per a les administracions locals en la nova convocatòria és de 166,19 milions d’euros, per abastir els eixos: d’innovació, desenvolupament empresarial i economia del coneixement; de medi ambient i prevenció de riscos; de desenvolupament local i urbà i d’assistència tècnica.

Mostrar formulari de contacte