Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Defensor del Ciutadà de la Seu farà públic un informe anual

El Defensor del Ciutadà de la Seu farà públic un informe anual

El fins ara anomenat Síndic de Greuges difondrà la tasca feta a la ciutadania El càrrec, que actualment ocupa Àngel Rúbio, tindrà una durada de 5 anys
Ple Ajuntament 2 - 2008
04/06/2008 12:05

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns la modificació de l’ordenança municipal que regula la figura del Síndic de Greuges. Arran dels canvis en la documentació oficial, aquest càrrec passarà a anomenar-se a partir d’ara “Defensor del ciutadà de la Seu”, amb l’objectiu que la ciutadania entengui millor el significat de la institució i s’hi pugui adreçar amb més facilitat.

Una altra de les novetats és que el Defensor estarà obligat a presentar públicament durant el primer trimestre de l’any un informe-balanç de la tasca duta a terme des de la seva responsabilitat. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, s’ha felicitat per aquesta mesura ja que “suposarà un plus més de transparència i exigència envers aquest càrrec”.

La modificació de l’ordenança estava consensuada amb l’actual Defensor del ciutadà, Àngel Rúbio, i els grups municipals representats al consistori urgellenc. L’acord contempla que la durada del càrrec es modifiqui a 5 anys (i no 4 com fins ara) per evitar que coincideixi amb l’inici de la legislatura. També preveu que sigui d’un màxim de 10 anys. L’ordenança deixa oberta la possibilitat que el ple decideixi si atorga retribució al Defensor del Ciutadà, i preveu compensacions econòmiques ocasionades pel desenvolupament del càrrec.

La proposta va comptar amb el suport de tots els partits. Des del PSC-Progrés, Jordi Mas Ortega va valorar molt positivament l’exposició anual davant de la ciutadania per donar a conèixer la feina feta per la institució, i va animar Àngel Rúbio a continuar treballant per la Seu. El portaveu d’ICV, Josep Maria Carles, va instar la ciutadania a utilitzar aquest servei municipal. La regidora del Partit Popular, Patrícia Lanau, va expressar el seu suport a la modificació.

Mostrar formulari de contacte