Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Departament d'Agricultura atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari al formatger Salvador Maura

El Departament d'Agricultura atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari al formatger Salvador Maura

La distinció té en compte mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l'artesania alimentària. També ha rebut el mateix reconeixement el pastisser de Puigcerdà Jordi Gómez Vera

Salvador Maura (Foto d'arxiu: ACN)
Salvador Maura (Foto d'arxiu: ACN)
02/05/2019 13:50

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha atorgat enguany el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a un total de 36 persones, entre les quals hi ha el formatger alturgellenc Salvador Maura Rayó, de la Formatgeria Mas d'Eroles, i el pastisser de Puigcerdà Jordi Gómez Vera.

Les distincions s'han atorgat a 20 forners, 8 pastissers, 5 carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers i un formatger, com a reconeixement "al mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici", segons publicava aquest dilluns el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

El DARP atorga aquest diploma a artesans alimentaris proposats per les entitats professionals dels seus respectius àmbits o bé a proposta dels mateixos interessats. El reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’ha lliurat més de 1.000 diplomes. Es considera mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys, i disposen del carnet d’artesà alimentari.

Llarga trajectòria professional i domini de l'ofici

L'atorgament del Diploma de Mestre Artesà Alimentari només pot ser atorgat a persones a les qual se'ls pot acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici. El reconeixement vol contribuir a fomentar els valors econòmics, culturals i socials d’aquesta activitat a Catalunya, i a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.

Mostrar formulari de contacte