Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Departament de Governació oficialitza la bandera del municipi d'Arsèguel

El Departament de Governació oficialitza la bandera del municipi d'Arsèguel

Els colors que hi apareixen són els de l'escut heràldic municipal: el verd clar, el negre i el groc Ja s'ha signat la resolució per la qual es dóna conformitat a l'adopció d'aquest símbol
Arsèguel - Bandera
29/06/2010 14:32

El Departament de Governació i Administracions Públiques ha oficialitzat la bandera d’Arsèguel (Alt Urgell). El director general d’Administració Local, Carles Bassaganya, va signar la resolució per la qual es dóna conformitat a l’adopció d’aquesta bandera el passat 27 de maig i va sortir publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el 18 de juny. Aquesta resolució s’ha pres després dels informes favorables de l’IEC, del Servei de Relacions amb les Entitats Locals i de l’assessor i expert en heràldica del departament, Armand de Fluvià.

L’Ajuntament d’Arsèguel ha assumit la bandera municipal que, basant-se en els colors presents a l’escut heràldic municipal, consisteix en un tricolor vertical verd clar, negre i groc.

L'escut i la bandera són, en la cultura catalana i des de fa molts segles, els símbols representatius per excel·lència de tota comunitat. La finalitat dels símbols propis és la de donar cohesió, ressaltant els elements que són compartits com a mecanisme d’autoafirmació, tant d’una perspectiva històrica com de futur. També és funció dels mateixos símbols mantenir viva la memòria col·lectiva, per tal d’inculcar en la ciutadania la consciència de la seva continuïtat com a poble al llarg del temps.

Mostrar formulari de contacte