Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El DPTOP impulsa el projecte constructiu d'un tram de la nova carretera de Comiols

El DPTOP impulsa el projecte constructiu d'un tram de la nova carretera de Comiols

14/05/2010 18:55

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha obert la licitació de la redacció del projecte constructiu d'un tram de prop de quinze quilòmetres de la nova carretera entre Artesa de Segre i Isona i Conca Dellà per Comiols. En concret, el projecte desenvoluparà el tram entre els nuclis de Folquer (Noguera) i Isona (Pallars Jussà), que correspon al pas pel coll de Comiols i inclou la formació de cinc túnels i quatre viaductes.

El tram té una longitud de 14,7 quilòmetres.Els treballs de redacció es liciten per un valor d'1,7 MEUR. L'obra millorarà l'accés cap al Pirineu. Per a la construcció de la nova via s'estima una inversió de 114 MEUR.

La via tindrà una amplada de nou metres; constarà de dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d'1 metre. En bona part del recorregut, es preveu la formació d'un carril addicional per a facilitar l'avançament de vehicles lents. La nova carretera inclourà cinc túnels per al pas per Comiols, que sumen 1,4 quilòmetres, i quatre viaductes, que sumen 723 metres. La inversió estimada per aquest tram és de 78 MEUR.

El DPTOP ha sotmès els estudis corresponents a informació pública, fruit de la qual impulsa ara el projecte de prop del 50% del nou recorregut.

Pas per Comiols amb cinc túnels

Aquest tram correspon a la pujada entre Folquer i el coll de Comiols i és totalment de nou traçat. Cal destacar la formació de quatre túnels amb longituds de 370, 217, 93 i 494 metres; de dos viaductes per a creuar el barranc de les Torres (de longituds 142 i 295 metres), i un viaducte per a creuar el barranc del Mascarot, de 154 metres. Atès el pendent, que supera el 6%, es construirà un tercer carril per a vehicles lents en sentit a Tremp.

Al final del tram se situa la intersecció d'accés al Coll de Comiols, que connecta amb la carretera existent (C-1412b) i comptarà amb un tercer carril per a facilitar els girs a l'esquerra.

Coll de Comiols – variant d'Isona i Conques (7 quilòmetres)

Segueix el corredor de pas de la carretera C-1412b, sense aprofitar la calçada actual en cap tram. Cal destacar que al principi d'aquest tram, a la zona de Comiols, es preveu un túnel de 267 metres de longitud i al final del tram, un viaducte de 132 metres sobre el barranc de la Coromina. Es projecta un tercer carril per a vehicles lents en sentit Artesa de Segre. Al pas per Benavent de la Conca, la nova carretera passa pel costat oest i inclou dues interseccions d'accés. Una altra se situa al sud de Biscarri i finalment, l'última intersecció se situa poc abans de la variant d'Isona i Conques. En aquests encreuaments, un tercer carril central facilitarà els girs a l'esquerra.

Mostrar formulari de contacte