Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El DVD sobre els raiers de Nargó, a la venda

El DVD sobre els raiers de Nargó, a la venda

Es pot adquirir als quioscos i llibreries de l’Alt Urgell El documental, que s'ha presentat aquest dimecres a la Seu, és un treball inèdit amb enregistraments, fotografies i entrevistes

Presentació del CD Raiers Nargó
Presentació del CD Raiers Nargó
28/08/2008 10:35

El documental “Els raiers de Coll de Nargó, entre bosc i lo riu”, ja es pot adquirir als quioscos i llibreries de l’Alt Urgell. Aquest DVD va ser presentat ahir a la Seu pel seu autor, Toni Lombarte, acompanyat del vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Ventura Roca; l’alcalde de Coll de Nargó, Benet Fité; i el president de l’Associació de Raiers de la Ribera del Segre, Vicenç Aubet.

El vídeo és un treball inèdit amb imatges gravades, fotografies i entrevistes. Va sorgir arran d’uns enregistraments promocionals de Toni Lombarte sobre els museus de la comarca. “Quan vaig gravar una baixada de rais vaig tenir una sensació tan increïble, que no vaig dubtar a tirar endavant el projecte”, comenta l’urgellenc.

Segons assegura l’empresari de REC Produccions Audiovisuals del Pirineu, “som el que som pels nostres avantpassats i cal que ho recordem; la història de Coll de Nargó està vinculada als raiers i això abans es transmetia de forma oral, però ara ho podem plasmar de forma molt més àmplia, i val la pena”. Lombarte es mostra satisfet per poder posar “un gra de sorra perquè la tradició es conservi”.

Per la seva banda, des de l’Associació de Raiers de la Ribera del Segre, Vicenç Aubet, va agrair el treball de Lombarte i es va felicitar pel fet que l’entitat i el poble comptarà des d’ara amb un document audiovisual extens sobre els raiers “que deixarà constància de la seva vida i el seu ofici a Nargó”.

El DVD sobre la història dels raiers de Coll de Nargó es podrà adquirir pròximament també, a més de a l'Alt Urgell, a d'altres punts de Catalunya com ara Lleida, Tarragona o Barcelona. “Volem fer arribar aquesta part de la nostra història arreu del país”, indica Lombarte.

Mostrar formulari de contacte