Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El festival de teatre Esbaiola't de les Valls d'Àneu cancel·la l'edició d'aquest any

El festival de teatre Esbaiola't de les Valls d'Àneu cancel·la l'edició d'aquest any

La devolució d'entrades al públic del Segrià fa que no sigui viable econòmicament. La decisió s'ha pres per la crisi sanitària de la COVID-19

Festival Esbaiola't
Festival Esbaiola't
10/07/2020 11:58

L'Ajuntament d'Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà) i la Companyia de Comediants La Baldufa han decidit cancel·lar la 13a edició del Festival Esbaiola't, que s'havia de celebrar del 16 al 19 de juliol. La decisió s'ha pres per la situació sanitària actual.

La majoria del públic del festival és del Segrià i des de l'organització s'ha cregut que dur a terme un festival d'aquestes característiques "no és adient en aquests moments", i menys "si afavoreix moviments de població entre regions sanitàries". El confinament del Segrià ha afectat "notablement" la taquilla. El retorn de les entrades al públic d'aquesta comarca ha fet que l'esdeveniment "no sigui viable".

Els promotors el festival lamenten que "en cinc dies no hi ha hagut la suficient venda d'entrades com per substituir les que s'han perdut de persones procedents del Segrià". En aquest sentit, els organitzadors han apuntat al fet que "s'ha lluitat fins a l'últim moment perquè se celebrés". L'Esbaiola't retornarà l'import de les entrades a tot el públic de manera automàtica durant el mes vinent.

Entre les companyies programades pel festival d'aquest any hi havia Marcel Gros, Campi Qui Pugui, Zum-Zum Teatre, Sound de secà, Tombs Creatius, El Pájaro Jocs, Cia Anna Confetti, Cia La Tal, La Tresca i la Verdesca & Xirriquiteula Teatre, L'Estaquirot Teatre, Circ Vermut, Teatre al Detall, Maduixa Teatre, Cirque Entre Nous, l'Esperanceta, Solaç Centre d'Expressió Artística i Aquafonia.

Missatge en positiu

L'organització ha volgut enviar un missatge esperançador i ha demanat que tot i la situació de pandèmia, es continuï programant cultura i que es consumeixin arts escèniques. També s'ha emplaçat tot el públic a trobar-se l'any vinent a les Valls d'Àneu.

Mostrar formulari de contacte