Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Festival Internacional de Música Joan Brudieu potencia la música orquestral i dona espai als nous valors

El Festival Internacional de Música Joan Brudieu potencia la música orquestral i dona espai als nous valors

Avui s'ha fet la presentació pública de la XXXII edició del certamen  

Presentació del Festival Internacional de Música Joan Brudieu
Presentació del Festival Internacional de Música Joan Brudieu
03/07/2007 13:42

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la 32a edició del Festival Internacional de Música Joan Brudieu de La Seu d’Urgell. L’acte ha anat a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament, Miquel Colom, i del director artístic del Festival, el director d’orquestra Josep M. Sauret (director-fundador de l’Orquestra de Cambra de Lleida).

En la seva intervenció, tant Colom com Sauret han destacat la voluntat de l’organització de potenciar i consolidar els concerts de producció pròpia –enguany la interpretació de Carmina Burana, de C. Orff, a càrrec de la Capella de Sant Petersburg. Colom ha manifestat també l’aposta del Festival pel que fa a la participació de públic jove. En aquest sentit, tots els menors de 18 anys que vagin acompanyats d’un adult tindran l’entrada gratuïta en tots els concerts.

Per la seva part, Sauret ha remarcat el seu interès, com a director artístic, per la qualitat, tant pel que fa als intèrprets com a les obres que interpreten. Sauret ha parlat de rigorositat en la selecció d’aquests dos aspectes, que considera imprescindibles tant per a la captació de nous públics com per la fidelització dels ja existents.

Ens plantegem el Brudieu –ha declarat Miquel Colom- com un instrument vàlid per dinamitzar els Pirineus en l’activitat musical. Pensem que el Festival pot ser una plataforma per donar oportunitats tant en el terreny orquestral com en el de la música de cambra a joves músics i per arribar a nous públics.

Colom ha afegit l’interès de l’Ajuntament en consolidar la qualitat del festival a traves de propostes i repertoris d’interès artístic, ampliar la participació internacional i donar-li presència en altres moments de l’any. En aquest sentit, l’Ajuntament treballa en l’ampliació del Festival Brudieu a la resta de l’any, amb la celebració d’alguns concerts durant l’hivern.

Com és habitual en els estius urgellencs, els concerts del Festival Brudieu estan programats tots els dimecres dels mesos de juliol i agost a les 22h –amb l’excepció del concert de la Capella de Sant Petersburg, que tindrà lloc un divendres-, en diferents esglésies i equipaments culturals de la ciutat: Sala de Sant Domènec, Església de Sant Miquel i Claustre de la Catedral de Santa Maria.

El concert inaugural del Festival Brudieu tindrà lloc el dia 11 de Juliol, a l’església de Sant Miquel, a càrrec del solista Corrado Bolsi, violinista del Trio Kandinski. El programa de Bolsi inclou obres de diferents èpoques. Cal destacar que Bolsi actuarà amb tres violins –un barroc, un clàssic i un modern-, amb el que dóna cabuda a la interpretació històrica.

El dimecres 18 de juliol, també a l’església de Sant Miquel, serà el Quartet Quixote qui oferirà el segon dels concerts del Brudieu, peces de Haydn, Schostakovich i Mozart. El Quartet Quixot és una formació recent de joves músics, guanyadors de diversos concursos, amb els quals l’organització del Brudieu aposta pels joves intèrprets de música de cambra.

El tercer dels concerts tindrà lloc el dia 25 de Juliol, al Claustre de la Catedral, i anirà a càrrec de Llibert Fortuny i Jordi Farrés. Es tracta d’un concert de jazz que ofereix una pinzellada diferent a la resta de concerts del Brudieu, tots de música clàssica. El concert que oferiran el saxofonista Llibert Fortuny i el guitarrista Jordi Farré és de caire intimista.

El dia 1, primer dimecres d’agost, a la sala de Sant Domènec, la txelista Eun-Sun Hong (alumna de Lluís Claret), acompanyada del pianista Àlex Ramírez, interpretaran peces de Beethoven, Schumann, Schubert i Ginastera. De nou una aposta pels joves valors, ja que són els guanyadors de la darrera edició del concurs “El primer Palau”, del Palau de la Música Catalana, amb el que el Brudieu inicia una col.laboració segons la qual els guanyadors actuaran a la Seu.

El 8 d’agost, a la Sala de Sant Domènec, l’Orquestra Filharmònica Arthur Rubinstein oferirà un concert de amb peces de Haendel, Mozart, Gluck i Haydn. Actuarà com a solista el prestigiós flautista Claudi Arimany, alumne de J. P. Rampal. Amb aquest concert –assenyala Sauret- es posa en evidència la prioritat que per al Brudieu té el fet orquestral.

El divendres 17 d’agost, la sala de Sant Domènec acollirà l’actuació d’una de les institucions musicals més antigues d’Europa. La Capella de Sant Petesburg interpretarà Carmina Burana, de Carl Orff, sota la direcció de Josep Maria Sauret.

Carmina Burana és una obra per a tots els públics, que serà interpretada a la Seu en versió per a dos pianos i cinc percusionistes.

Cal destacar que aquest és un projecte orquestral innovador; una producció pròpia del festival que compta amb la participació de la Capella i del seu director, V. Tchernushenko, considerat tota una institució a Rússia. Al concert de la Capella de San Petersburg hi actuaran les pianistes Ivón i Ivet Frontela i Percussions de Barcelona. Amb aquest concert, la Seu es posa a l’òrbita de grans i consolidats festivals, com el de Santander, Donosti ...

El 22 d’Agost tindrà lloc el darrer concert del Festival, amb l’actuació de la soprano Auxiliadora Toledano i la pianista Irene Alfageme, guanyadora i finalista del Concurs Paper de Música de Capellades de 2007. El programa inclou peces de cançó alemanya, òpera i música espanyola. El concert tindrà com a escenari la sala de Sant Domènec.

El Festival Brudieu és un dels de més llarga trajectòria a Catalunya, i vol en aquesta 32a edició recollir l’herència dels últims anys, consolidar-la i ampliar-la amb objectius que facin de la Seu d’Urgell un centre d’interès musical de referència. L’edició d’enguany continua amb la línia d’introduir nous aires de renovació i una programació d’ampli espectre.

Mostrar formulari de contacte