Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Fòrum de Síndics Locals dóna suport a les mesures de confinament i demana limitar els desplaçaments

El Fòrum de Síndics Locals dóna suport a les mesures de confinament i demana limitar els desplaçaments

L'associació se suma a les crides a romandre a casa i sortir només per motius totalment imprescindibles. Al manifest s'hi ha adherit la síndica municipal de greuges de la Seu d'Urgell, Anna Martí

Roda de premsa de la síndica municipal de greuges de la Seu, Anna Martí (Foto: arxiu)
Roda de premsa de la síndica municipal de greuges de la Seu, Anna Martí (Foto: arxiu)
06/04/2020 11:46

El Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya (Fòrum SD) ha publicat un manifest en què, entre d'altres punts, dóna suport a les mesures de confinament per frenar la pandèmia del coronavirus i demana a la ciutadania "que segueixi les recomanacions de les autoritat sanitàries i municipals dels respectius ajuntaments". Al comunicat s'hi ha adherit la síndica municipal de greuges de la Seu d'Urgell, Anna Martí.

El Fòrum SD considera necessària "la reducció de l’activitat laboral als serveis bàsics, sanitaris i de seguretat essencials dels nostres municipis" i potenciar "alternatives de teletreball, quan aquest sigui possible, de tota la resta de Serveis Públics" i, per responsabilitat social i el bé comú, limitar "l’activitat que no sigui essencial del sector privat".

Pel que fa a la responsabilitat que correspon a la població en general, els síndics demanen que es "limiti les sortides dels domicilis a allò que sigui estrictament imprescindible". En aquest sentit, valoren positivament el fet que "la ciutadania de moltes poblacions, localitats i comunitats s’han organitzat en grups d’ajut i suport mutu, especialment per a les persones en situacions de major vulnerabilitat o aïllament des de les xarxes socials.

Finalment, les Sindicatures Locals han explicat que en el context actual mantenen "obertes les vies de contacte telefòniques o telemàtiques amb la ciutadania". Podeu contactar i localitzar la vostra sindicatura des d’aquest enllaç.

També manifesten el "suport i immens agraïment a totes aquelles persones que es mantenen davant de les seves obligacions i responsabilitats laborals i socials, amb una "especial menció per al personal sanitari i per tots aquells professionals que garanteixen serveis bàsics com el subministrament d’aliments i la seguretat, entre d’altres". El manifest acaba mostrant el convenciment que "amb el compromís i la solidaritat de tots i totes ens en sortirem".

Mostrar formulari de contacte