Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Geoparc Orígens signa 18 convenis amb entitats col·laboradores que operen al territori

El Geoparc Orígens signa 18 convenis amb entitats col·laboradores que operen al territori

La millora de l’estratègia de col·laboració amb entitats privades és una de les recomanacions de la UNESCO

Signants dels convenis (Foto: Geoparc Orígens)
Signants dels convenis (Foto: Geoparc Orígens)
05/12/2019 14:24

El Geoparc Mundial UNESCO Orígens ha signat aquest dimarts 18 convenis després d’haver realitzat un procés de selecció d’entitats col·laboradores i productes. Les empreses són d’àmbits diversos, entre els quals destaquen el guiatge, la indústria agroalimentària i productes artesanals, que seran promocionats sota la marca Geoparc.

Es vol que els convenis ajudin a donar valor afegit als productes seleccionats. Alguns dels compromisos establerts són l’assessorament a les entitats per tal que puguin integrar un discurs de marca, tot incorporant una explicació geològica, així com la utilització del logo del Geoparc. L’assessorament serà personalitzat i dependrà de l’activitat de cada empresa. Per exemple, en serveis de guiatge ja s’ha començat a fer formació tècnica. De la mateixa manera, es fomentarà una promoció creuada entre l’entitat i el Geoparc.

Els convenis tenen una validesa de dos anys prorrogables i es revisaran anualment per fer un seguiment de les accions.

La iniciativa va començar el passat mes de març amb un procés de selecció previ de productes, en què es van rebre 45 peticions. Des del mes de març al setembre es van fer entrevistes per poder definir els productes Geoparc i elaborar els convenis.

Recomanació de la UNESCO

Una de les recomanacions de la UNESCO al lliurar el distintiu el passat 17 d’abril de 2018 va ser la de reforçar l’estratègia existent de col·laboració amb entitats privades. A banda de complir amb aquest objectiu, els Geoparcs incorporen en el seu ADN la voluntat d’afavorir el desenvolupament local sostenible. Per aquest motiu, una de les vies per aconseguir-ho és ajudant a promocionar les activitats econòmiques que posen en valor el patrimoni del territori, principalment el geològic, paleontològic o miner.

Mostrar formulari de contacte