Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern català es personarà en el recurs contra la Llei de l'aranès

El Govern català es personarà en el recurs contra la Llei de l'aranès

28/09/2011 09:56

El Govern ha acordat personar-se en el recurs d'inconstitucionalitat promogut pel Govern de l'Estat contra diversos articles de la Llei de l'occità, aranès a l’Aran. A proposta dels departaments del Governació i Relacions Institucionals i de Cultura, el Govern formularà al·legacions perquè considera que el Govern espanyol "nega la lletra i l’esperit de la mateixa Constitució" que indica que “la riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d’Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i protecció”.

El Govern ha encomanat a lletrats del Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya representar i defensar el Govern de la Generalitat i formular les al·legacions pertinents en defensa de la constitucionalitat de la llei i per sol·licitar l'alçament immediat de la suspensió dels preceptes objecte del recurs.

Les al·legacions que presentarà l’Executiu es basen en el fet que l’Estatut d’autonomia de Catalunya, en el seu article 6.5, declara l’aranès com “a llengua pròpia de l’Aran, i oficial a Catalunya, d’acord amb el que estableixen l’Estatut i les lleis de normalització lingüística”. També en el fet que l’aranès és una llengua minoritària definida com a tal per la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, que hauria de ser preservada i protegida com un patrimoni històric de tots, també d’Espanya, igual com ho és de la Unió Europea.

Mostrar formulari de contacte