Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern crea una comissió pel tren de la Pobla i ERC reclama la recuperació de les freqüències

El Govern crea una comissió pel tren de la Pobla i ERC reclama la recuperació de les freqüències

El Govern vol analitzar el futur de la línia amb els representants locals, però l'oposició demana una solució imminent
10/02/2012 18:04

La Generalitat crearà una comissió de seguiment per al tren de la Pobla de Segur. L’objectiu és "avaluar i analitzar el seu funcionament" després que la línia s'ha reduït aquesta setmana a un sol trajecte per sentit.

A banda de fer el seguiment del servei, la comissió també estudiarà les propostes sobre possibles millores en la mobilitat del corredor que puguin suggerir els representants del territori.

A tot plegat, el grup d'ERC a la Diputació ha anunciat la presentació d'una moció per denunciar aquesta reducció de serveis del tren. Per al portaveu republicà, Jaume Gilabert, la mesura comporta "l’eliminació de l’única xarxa de rodalies existent a Lleida (fins a Balaguer) i la fi d’una important eina de promoció turística per als Pallars". 

Gilabert considera que la Generalitat "incompleix el Pla de Transports de Viatgers 2008 -2012, que preveu un servei de rodalies entre Balaguer i Lleida cada hora i sis trens diaris entre la Pobla de Segur i Lleida". ERC insta el Govern a restablir les freqüències anteriors i, a més a més, a millorar la coordinació d'horaris amb l'AVE i els AVANT perquè la línia tingui realment més usuaris.

Membres de la Comissió

La comissió creada per la Generalitat estarà encapçalada pel director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font; el director d’FGC Operadora, Oriol Juncadella; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; el delegat de l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins; la directora de Territori i Sostenibilitat, Maria Dolors Tella, i el president de la Diputació, Joan Reñé. També s'hi ha convidat els presidents de les comarques implicades i els alcades dels principals municipis de la línia.

Mostrar formulari de contacte