Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern d'Andorra apujarà entre 2 i 3 euros el preu del cartró de tabac

El Govern d'Andorra apujarà entre 2 i 3 euros el preu del cartró de tabac

29/12/2009 11:50

El Govern d'Andorra prepara una pujada del preu del cartró de tabac, que serà probablement d'entre 2 i 3 euros. La mesura està prevista en la modificació de la Llei d’impostos especials, que augmentaran un 65%.

L'executiu andorrà defensa que, tot i això, es mantindrà un diferencial de preu respecte d'Espanya i França, a l'entorn del 30%, i que per tant seguirà sent atractiu anar a comprar tabac a Andorra. En aquest sentit, el Govern reconeix que un dels motius de la reforma també és frenar el malestar dels països veïns perquè el diferencial és cada cop més gran. I és que, precisament, les fortes pujades sobre el tabac que han aplicat els propis governs espanyol i francès han comportat un repunt del contraban.

La reforma pot permetre un augment de  25 milions en la recaptació, tal i com està recollit en el pressupost per al 2010. Concretament, l’augment del tipus impositiu es considera que serà de 0,26 euros per paquet en el cas de les cigar-retes rosses i de 0,31 euros pel que fa als paquets de tabac negre.

Mostrar formulari de contacte